Solidariteitskas 2021De Protestantse Kerk in Nederland telt ongeveer 1600 gemeenten, die meestal zelfvoorzienend zijn. Om nieuwe plannen te kunnen uitvoeren, zijn niet alleen ideeën en mensen nodig, maar ook financiële middelen. En dat is nu net waar het bij sommige gemeenten aan ontbreekt. Deze gemeenten kunnen een beroep doen op de Solidariteitskas van de  Protestantse Kerk. Gemeenten helpen elkaar.

De Solidariteitskas is ingesteld vanuit de gedachte dat gemeenten elkaar helpen en ondersteunen om levendig en krachtig in de wereld te staan. Kerken uit het hele land dragen bij. Per belijdend lid in de gemeente wordt per jaar een bedrag van €5,- afgedragen.
Het College van Kerkrentmeesters vraagt u om €10,- bij te dragen aan de Solidariteitskas. Zo kunnen we het bedrag van €5,- overmaken voor de mensen die dit niet kunnen betalen. Ook kan het College hier extra activiteiten voor de Protestantse Gemeente Assen mee bekostigen.

Het Kerkelijk Bureau wil, zoals bij voorgaande collecten, u voor deze actie zoveel mogelijk digitaal benaderen. In deze coronatijd kunnen we de contacten hiermee beperken, daarnaast heeft het Kerkelijk Bureau hier minder werk van en het scheelt in de kosten.
Als uw e-mailadres bekend is bij het Kerkelijk Bureau, ontvangt u in de week van 21-25 juni een e-mail met inlogcode om uw bijdrage voor de Solidariteitskas via iDEAL te  voldoen.
Als u geen e-mailadres heeft, ontvangt u in de loop van de maand juni een acceptgiro.

U kunt uw bijdrage voor de Solidariteitskas ook overmaken op bankrekeningnummer NL66 RABO 0373 715 714.

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

Wilt u meer weten over de Solidariteitskas?
Zie deze webpagina