SietzeDeVries01 600pxiDe internationaal hoog aangeschreven concertorganist Sietze de Vries geeft op 15 juli een orgelconcert op het Van Dam Orgel in de Jozefkerk (Kerkplein) te Assen. Nu de regels versoepeld worden heeft de st. Sociaal Culturele Activiteiten Jozefkerk [SCA Jozefkerk] contact gezocht met Sietze de Vries. “Gelukkig zag hij kans om in zijn, alweer vollopende internationale agenda, een datum vast te leggen om in de Jozefkerk te komen spelen,” zegt een enthousiaste Lou Kuil.

Nationale en internationale prijzen
Sietze de Vries is opgeleid aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Zijn orgeldocenten waren onder meer Wim van Beek, Jos van der Kooy Jan Jongepier. In de periode 1987-2002 schreef hij als aanstormend talent 15 prijzen op zijn naam bij diverse nationale en internationale orgelconcoursen met als hoogtepunt internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002. In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht. Hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië.

Op het programma staan, Niels Gade (1817-1890), ‘Tre tonestykker’;
Johann L. Krebs (1713-1780), ‘Freu dich sehr, o meine Seele’;
Robert Schumann (1810 – 1856), uit ‘Sechs Kanons’ Opus 56;
Charles Villiers Stanford (1852-1924), Postlude in D-minor.
Het concert wordt afgesloten met een spetterende improvisatie zoals alleen Sietze de Vries dat kan.

Donderdag 15 juli, Jozefkerk Assen, Kerkplein.
Aanvang 20.00 uur, toegang € 12,50, inclusief een kop koffie of thee.

kaarten reserveren via: