job beeldentuin hoofddorp 2De PKN Vries organiseert op 19 augustus een eendaagse summerschool met als thema Old and wise. Wijs worden aan en door het leven, naar aanleiding van Job. Met prof.dr. Frits de Lange en dr. Bert Altena. Aan de hand van de Bijbelse Job verkennen we diverse aspecten van wijsheid die aan het leven wordt opgedaan. We (her)lezen het verhaal van Job vanuit de vraag welke wijsheid daarin voor ons vandaag besloten kan liggen.

We bieden een volledig verzorgd dagprogramma met lezingen over het Bijbelboek Job, over Job in de (moderne) filosofie. Daarnaast is er aandacht voor Job in kunst en literatuur en gaan we aan de hand van een eenvoudige werkvorm met elkaar in gesprek.

Frits de Lange, emeritus hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Universiteit, publiceerde onlangs Eindelijk volwassen. De wijsheid van de tweede levenshelft.
Bert Altena is als predikant aan de Protestantse gemeente te Vries verbonden en verzorgde eerder lezingen over het boek Job.

De dag duurt van 9.00 tot 16.00 uur.

De kosten bedragen 30 euro p.p., inclusief koffie/thee en een volledige verzorgde lunch bij Café Onder de Linden (t.o. de kerk).

Opgave via
Er is ruimte voor 30 deelnemers.