Expositie ‘Kleur en Inspiratie’ in de Adventskerk

De Asser beeldend kunstenaar Marian Koster (Den Haag, 1950) was na de PABO (toen nog Kweekschool) een aantal jaren ‘juf’ op de School met de Bijbel in Nootdorp. Later gaf ze godsdienstles op een openbare school. Met haar man, met wie ze inmiddels 45 jaar is getrouwd, heeft ze een zoon en een dochter.

Met veel plezier was ze jaren fulltime moeder. Door grote problemen met haar rug verloor ze 30 jaar geleden veel mobiliteit. Ze moest veel hobby's opgeven, maar ontdekte toen het schilderen. Dat hielp haar door een aantal zware jaren van pijn heen.

Marian volgde bij diverse professionele kunstenaar schilderlessen, maar begreep al snel dat ze haar eigen pad moest gaan. Ze voelde heel duidelijk: ‘’Als God een deur dichtgooit opent Hij een andere deur’. De laatste jaren laat ze zich leiden door kleur en inspiratie. Ze begint een werk vaak met kleuren op een doek, nog zonder plan. Daaruit ontstaat inspiratie die een beeld oplevert waarmee ze verdergaat. “Velen zeggen dan: dat is toevallig maar ik weet: het valt me toe.” Deze manier van creëren gebruikt Marian ook vaak bij de Meditatie en Schilderen-groep die ze samen met Auckjen Ridderbos al veertien jaar in Assen verzorgt. “Dat is een bijzondere en inspirerende kring.”

De keuze van Marians onderwerpen verschilt nogal. Eigenlijk vindt ze alles leuk om te maken. De laatste jaren kiest ze vooral veel bijbelse onderwerpen. Ze werkt(e) met verschillende technieken: aquarel, acryl op een aquarelmanier, acryl met toevoegingen, als zand, marmermeel, stenen, stof en bijenwas. Marian exposeerde veel in Den Haag en omstreken en verder in Norg. Ze is blij met de tentoonstelling, met werk van voornamelijk de laatste jaren, in de Adventskerk. Volgens haar “een mooie kerk met veel kleur en inspiratie.”

Opening en bezichtigingstijden

Op zondag 4 september om 16.00 uur wordt de tentoonstelling geopend met een toelichting op het werk, muziek door Judith Chapman en René Geesing op cello, en een drankje met wat lekkers.

De exposite duurt van 4 september tot 4 november en is te bezoeken op vrijdagmorgen van 10.00-12.00 uur, wanneer Marian in de kerk is om bezoekers te ontvangen, zondagmorgen rond kerkdienst van 10.00 uur.

Ieder is van harte welkom. Opgave vooraf is niet nodig.

Werkgroep Kerk en Kunst Vredenoord