20221030 Expositie Adventskerk NijlandsborgCliënten van Nijlandsborg, de Asser afdeling voor ouderenpsychiatrie van GGZ Drenthe, krijgen daar de mogelijkheid om hun creativiteit te ontwikkelen. Samen met de Activiteitenbegeleiding maken ze beeldende kunst. De schilderijen laten verschillende stijlen zien, van abstract tot intuïtief, maar vormen steeds een kleurrijk geheel.

De kunstenaars willen via hun kunst verbinding maken met elkaar en met anderen. In het creatieve proces ervaren ze niet de verschillen maar de verbanden, niet de conflicten maar de verbinding. Daarom doen ze mee met kunstmarkten en laten ze graag hun werk zien in de Adventskerk, die ook op het terrein van GGZ Drenthe staat.

Hun artistieke uitgangspunt is:
Zonder kunst geen kleur
Zonder kleur geen kunst.

Opening en duur
De tentoonstelling wordt geopend op zondagmiddag 6 november om 16.00 uur. Medewerking wordt verleend door het GGZ-koor Enjoy met vrolijke liederen. Daarna is er een rondgang langs de expositie met een hapje en een (alcoholvrij) drankje.

Tot 30 december is de expositie te bezoeken. De openingstijden zijn: zondagmorgen rond de viering van 10.00 uur, de stiltemomenten dop dinsdag- en donderdagmiddag van 12.00 tot 13.30 uur en vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Ieder is van harte welkom. Vanzelfsprekend is de toegang gratis.

Kerk en Kunst Vredenoord