2022 EindejaarscollecteEen warme winter in de kerk

Het zal voor u geen nieuws zijn: de energiekosten voor volgend jaar zijn enorm veel hoger dan dit jaar. Dit geldt ook voor de Protestantse Kerk Assen. In 2023 wordt de energierekening 300% hoger!

We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden, door bijvoorbeeld de thermostaat wat lager te zetten. Dit heeft wel grenzen, want de orgels in de kerken kunnen geen grote temperatuurschommelingen verdragen, dus de temperatuur kan niet veel lager dan 16ºC worden ingesteld. Verder proberen we in de koude wintermaanden de kerkdiensten in één kerk te laten plaatsvinden, zodat dan niet alle gebouwen verwarmd behoeven te worden.

Ondanks deze maatregelen blijft de nota voor de energiekosten erg hoog. Wij vragen u om ons te helpen om de energienota’s te kunnen betalen. Zo kunnen we samen zorgen voor een warme kerk in de komende winter.

Helpt u ook?

Klik hier om deel te nemen aan deze actie. U kunt inloggen met het registratienummer dat u heeft ontvangen.

U kunt uw bijdrage ook overmaken op bankrekeningnummer NL22 RABO 0373 715 730.

Hartelijk dank voor uw bijdrage!