Home

Pennen voor pennenEen paar jaar geleden is u gevraagd uw lege balpennen en stiften op te sparen. In de kerken kon (en kan) u de pennen inleveren in bakken of dozen. Van tijd tot tijd worden deze geleegd. Tassen vol zijn reeds afgeleverd, want ook in diverse scholen in Assen en op andere plekken staat een doos. U houdt het niet voor mogelijk dat het totale resultaat vorig jaar zelfs de 60 kilo oversteeg. Dank daarvoor!

Misschien vraagt u zich af of deze actie nog steeds zin heeft. Jazeker! Elke pen of stift wordt gewaardeerd! Ze worden namelijk nog steeds gerecycled en brengen dan € 0,01 per stuk op. De recycling gebeurt door Terra Cycle, een wereldwijde recycle organisatie. Vele balpennen maken een groot bedrag en de praktijk is dat Stichting ´Naar School in Haïti´ , door het inzamelen van balpennen nog steeds ondersteund wordt.

Elk kind heeft recht op voeding, kleding, onderdak en onderwijs…
Dit recht wordt mede werkelijkheid voor de kinderen in Haïti door ondersteuning van bovengenoemde stichting. Onderwijs kan mede het begin zijn van het einde van armoede. Naast onderwijs wordt ook hulp geboden op het gebied van tijdelijk onderdak, maaltijden en medische zorg. Ruim 1000 kinderen krijgen onderwijs en elke schooldag een maaltijd. Tevens hebben vele volwassenen in Haïti een baan op de scholen. Het klinkt bijna heroïsch, maar ook uw afgedankte, lege, pennen helpen daaraan mee.
En last but not least…..het is ook nog goed voor het milieu.
Helpt u verder mee?

Meer informatie kunt u vinden op de website www.stichtingnaarschoolinhaiti.nl
Met een hartelijke groet,
Hennie Enting-Kuper
Tel.0655818864

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten