Home

Popupwinkel opening 2017Zaterdag 11 november was de feestelijke opening van de derde editie van Mooi Verhaal. De praatpaal is onthuld en in gebruik genomen. Door op de knop te drukken, hoor je na enige tijd het Woord van de Dag, ingesproken door dichter Egbert Hovenkamp III. Je kunt een foto laten maken die je meteen meekrijgt (1 euro), bij de praatpaal of op de achterbank van de auto die in de winkel staat. Verder is er in het winkelgedeelte van alles te koop, producten van diverse goede doelen, geschenken voor het najaar. Voor het programma van de komende tijd...
Klik op de foto voor vergroting

Iedere vrijdag is er om 11 uur gelegenheid om met een voorganger uit Assen in gesprek te gaan over een bijbeltekst. Dat gebeurt in de speciaal daarvoor ingerichte huiskamer, achterin de winkel. Iedereen kan meedoen. Het duurt ongeveer een half uurtje.
Vrijdag 24 november is mw. Foekje Dijk van de Vereniging Vrijzinnig Protestanten er om het gesprek te leiden.
Vrijdag 1 december is ouderenpastor mw. Elly Veldman de gastvrouw.

Zaterdag 25 november is de feestelijke afsluiting van 500 Jaar na Luther, de oecumenische werkgroep die tal van activiteiten heeft georganiseerd om het jubileumjaar te markeren. 's Middag krijgt iedereen gelegenheid om zijn of haar stelling in te brengen: Waar sta jij voor? Je mag dat eventueel toelichten vanaf het speciale spreekgestoelte dat voor de gelegenheid is gebouwd. Ook zijn er bijzondere Lutherbiertjes te koop uit Duitsland. En natuurlijk is er vrolijke (piano)muziek.
Je bent welkom tussen 13.00 en 15.00 uur.

Vrijdag 1 december is er een presentatie van de noordelijke werkgroep Kairos/Sabeel. Deze organisatie zet zich in voor Palestijnse christenen.
De presentatie gaat over wat het betekent te moeten Leven onder bezetting.
De situatie van de Palestijnen is nijpend. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Westelijke Jordaanoever door Israël werd bezet. Ondanks vele internationale resoluties, duurt deze bezetting nog steeds voort. De Palestijnse christenen willen door middel van geweldloos verzet, werken aan vrede en gerechtigheid.

Zaterdag 2 december is er vanaf 13.30 uur Sinterklaasmuziek op de piano door Johan Janse.

Voor alle bijeenkomsten geldt: gratis toegang.
De winkel is open van woensdag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 17.30 uur.
Volg de voortgang van ons project op Facebook Mooi Verhaal Assen

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten