Home

Pruiksma Hoite…Yn it begjin wie it wurd en it wurd wie by God en it wurd wie God dit wie yn it begjin by God…, zo begint de Friestalige en Latijnse Johannes Passie die Hoite Pruiksma componeerde. ‘De emotionele geladenheid van de Jehannes Passy is groots en op bepaalde plaatsen zelfs overweldigend.’ schreef de Leeuwarder Courant. Zaterdag 24 maart wordt hij uitgevoerd in de Adventskerk, aanvang 20:30 uur.

De bijna rauwe, grondige directheid en tevens zo klankrijke en melodische Friese taal sluit volgens de componist naadloos aan bij de abstracte, mystieke en expressieve verteltrant van het Bijbelse Johannes passieverhaal. Deze Johannes Passy is modern klassiek van toonzetting. De muziek is contrastrijk, ruimtelijk en monumentaal. Verstilde momenten wisselen elkaar af met sterk dramatische expressieve gedeeltes. Het is de rauwe, maar tevens zo klankrijke, melodische Friese taal die volgens de componist naadloos aansluit bij de verteltrant van het passieverhaal naar Johannes en die deze passie een extra dimensie geeft. Door regie, licht en decor wordt de visuele verbeelding van deze theatrale uitvoering in concertvorm versterkt.
De Passy  wordt uitgevoerd door Capella Frisiae ( 20 zangers)  dat bestaat uit professionele zangers/ zangstudenten conservatorium en amateurzangers met solistische kwaliteiten, voor het grootste deel afkomstig uit de drie noordelijke provincies.
Solisten en koor worden ondersteund door een instrumentaal ensemble van strijkers, piano, slagwerk en harmonium.

Kaarten € 25 aan de kassa, voorverkoop € 21
www.stichting-up.nl

uitvoerenden:
capella frisiae
dirigent: hoite pruiksma

christus: jelle draijer  
evangelist: harry van berne
pilatus: ben brunt

cello: cordula remmelts
contrabas: wytze de vries
harmonium: wietse meinardi
piano: pauli yap
slagwerk: jelmer tichelaar, arjan jongsma en jarick bruinsma

regie: gooitsen eenling
theatertechniek: stage-master

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten