OrgelJozefkerk02In de Koepelkerk in Smilde staat een Van Oeckelen orgel, gebouwd in 1841 en in de Jozefkerk in Assen een Van Dam orgel, dat stamt uit 1896. Oude orgels met een fantastische klank. Vanaf 1985 worden in de zomermaanden op het Van Oeckelen orgel concerten gegeven. Het Van Dam orgel is in 2016/17 grondig gerestaureerd en de SCA Jozefkerk gaat deze zomer ook van start met een reeks concerten.

Op woensdag 4 juli (20.00 uur) start Wietse Meinardi de reeks op het orgel in Smilde.
Donderdag 12 juli (20.00 uur) bespeelt Erwin Wiersinga het orgel in Assen.
Woensdag 18 juli (20.00 uur) Theo Jellema bespeelt het Van Oeckelen orgel in Smilde.
Zaterdag 28 juli (15.00 uur) verzorgt Ronald Imker een inloopconcert in de Jozefkerk.
Woensdag 1 augustus (20.00 uur) verzorgt Everhard Zwart een concert in Smilde.
Donderdag 9 augustus (20.00 uur) is het de beurt aan Johan Gerkes op het Van Dam orgel in Assen.
Gert van Hoef ontlokt op woensdag 15 augustus (20.00 uur) fraaie klanken aan het Van Oeckelen Orgel.
Zaterdag 25 augustus (15.00 uur) is weer in inloopconcert in de Jozefkerk, deze keer door Matthijs de Vreugd.
De reeks wordt woensdag 29 augustus (20.00 uur) afgesloten met het afscheidsconcert van Sander Marion, die dan zijn laatste concert geeft op het Van Oeckelen orgel in Smilde.

Beide inloopconcerten zijn gratis. Aan de bezoekers wordt echter gevraagd hun waardering financieel te vertalen in een bijdrage in de collectebus.