SabienHubertZoekend naar vrijheid
Haar werk in gemengde techniek van pastelkrijt en acrylverf kenmerkt zich door een kleurrijk poëtisch palet. De kleuren vloeien als vanzelf in elkaar over. Sabien laat zich religieus inspireren wat o.m. blijkt uit het hier afgebeelde schilderij ‘Alles op het kruis’.
Ook meer innerlijke belevingen geeft zij weer: op een aantal werken worden eigen ervaringen en dromen verbeeld. Vaak hangt zij naast een schilderij een zelfgeschreven gedicht.

Autodidact
Sabien is begonnen als autodidact waarbij zij werd geïnspireerd door haar overleden levenspartner Jan-Sierts Wierenga, beeldend kunstenaar. Ook volgde zij een cursus tekenen en schilderen bij kunstenaar Laurens Boersma uit Annerveenschekanaal. Haar werken zijn ontstaan in een tamelijk korte periode. Kortgeleden exposeerde ze in het Gemeentehuis in Gieten.
Naast het schilderen is Sabien Hubert ook actief als dichteres. Ze is voorzitster van de Groninger Luisterkring. Dit is een groep dichters uit de stad Groningen die maandelijks gedichten uit eigen werk voordraagt in De Pelster in de Pelsterstraat in Groningen.

Opening en bezichtiging
De expositie loopt van 8 juli tot 24 augustus in de Adventskerk, Lindelaan 49 in Assen-Oost
en is te bezichtigen op vrijdagmorgen van 10.00-12.00 uur en op zondagmorgen rond de kerkdienst van 10.00 uur.

De opening vindt plaats op zondagmiddag 8 juli om 16.00 uur met poëzie en muziek en een goed glas.
Van harte welkom!