Het goede nieuws van het oude testament‘Veel christenen vinden het Oude Testament een behoorlijk lastig boek. Wat betekenen die verhalen over het volk Israël voor ons vandaag? (…) Het goede nieuws van het Oude Testament laat de grote lijn door de Bijbel zien: die van schepping naar herschepping.’ Zo kondigt de bekende dominee Jasper Klapwijk zijn boek aan, waarin hij in tien stappen heel het Oude Testament doorneemt. Dit boek is uitgangspunt voor een cursus over het Oude Testament.

Welke onderwerpen?
Op de cursusavonden komt het hele Oude Testament aan bod.
Avond 1: de grote lijn van de Bijbel;
avond 2: van schepping tot torenbouw;
avond 3: van Abraham tot Jozef;
avond 4: het volk Israël in de woestijn;
avond 5: van Jozua tot David;
avond 6: van David tot ballingschap;
avond 7: over poëzie en wijsheid (Job t/m Hooglied);
avond 8: de terugkeer uit de ballingschap;
avond 9 en 10: de grote en kleine en onbekende profeten.

Iets voor mij?
De cursus is geschikt voor iedereen die zich graag wil verdiepen in de grote lijnen van de Bijbel. Zo kun je de bijbelgedeeltes die je thuis of in de kerk leest, beter plaatsen en begrijpen. Van de deelnemers wordt gevraagd om de hoofstukken uit het boek van Jasper Klapwijk en een aantal bijbelgedeeltes thuis alvast te lezen. Op de cursusavond wordt verdere uitleg gegeven en is er ruimte voor vragen van de deelnemers.

Wanneer, waar, kosten
De cursus wordt gehouden op tien dinsdagavonden in kerkgebouw Het Noorderlicht, Scharmbarg 37, 9407 EA Assen. Aanvang 19.45 uur (inloop vanaf half acht) en duren, incl. een pauze, tot 21:30 uur.
De data zijn: 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 13 november, 4 december, 22 januari, 5 februari, 19 februari, 5 maart, 19 maart.
De kosten bedragen €30 per persoon, voor (echt)paren €40. Dit bedrag is inclusief het boekje van Jasper Klapwijk (€16,50 (echt)paren ontvangen één boekje) en koffie/thee bij binnenkomst en in de pauze. Wie het boekje al in bezit heeft, kan voor €13 aan de cursus deelnemen.

Belangstelling?
U kunt zich aanmelden bij ds. A. van Harten-Tip, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., (0592) 412 814)
In verband met het bestellen van het boekje vragen wij u om dit voor 18 september te doen!