rdereuverDonderdag 13 en vrijdag 14 december kun je 's morgens om 11 uur aanschuiven voor Bakkie Troost. Een laagdrempelige activiteit voor iedereen, om samen in gesprek te gaan onder begeleiding van een pastor. Donderdag is dat Elly Veldman, ouderenpastor, en Vrijdag is dat Koos Tolboom, pastoor van de RK-parochie.

Donderdagmiddag 13 december geeft Ien-ke Vos uit Vries een presentatie over haar project De dansende kerk. Geïnspireerd door het bekende schilderij van Marius van Dokkum wil zij niets liever dan dat dans en vrolijkheid een plaats krijgen binnen de kerk en daarbuiten. Presentatie start om 15.00 uur.

Vrijdagmiddag 14 december komt om 15.00 uur het Overdagkoor voor de winkel zingen.

's Avonds om 19.30 uur is er een presentatie van onze eigen Jeugdraad. Speciaal bedoeld voor jongeren en wie zich betrokken voelt bij de jeugd.

Zaterdagmiddag 15 december ontvangen we de scriba van de landelijke Protestantse Kerk in Nederland, René de Reuver. Hij zal spreken over de recente uitgave Van Migrant tot Naaste, over een christelijke visie op het vraagstuk van de migratie. Deze activiteit begint om 14.00 uur.

Donderdag 20 december is Foekje Dijk van Vrijzinnig Assen om 11 uur aanwezig voor Bakkie Troost.

's Middags om 15 uur is er een presentatie van het Platform Kerk en Aardbeving, waarin diverse Groninger kerken samenwerken. De gevolgen van de aardgaswinning hebben een grote impact op mensen. Wat doen de kerken daaraan?

Vrijdag 21 december is stadspredikant Bert Altena de gastheer voor Bakkie Troost om 11 uur.

Gerko Tempelman komt om 14 uur vertellen over zijn zoektocht tussen geloof, twijfel en filosofie, waar hij het boekje Ongeneeslijk religieus over schreef.

Het hele weekend zijn er diverse uitvoeringen van het Kersttheater (vrij. 19.30; zat. 14 en 15u; zon. 13.30 en 14.15).

Zondag geeft El Elohim haar jaarlijks kerstconcert in het Forum, om 15.00 uur. De winkel is die middag ook open.

Zie voor alle activiteiten het actuele overzicht.