Blik naar buitenHoe zijn we als kerk van betekenis in een veranderende samenleving, waarin het niet vanzelfsprekend is dat mensen geloven of naar de kerk gaan? Hoe houd je als kerk de blik naar buiten en ben je niet alleen gefocust op interne zaken? Hoe kunnen we relevant blijven als kerk, ook door middel van kleine initiatieven? Luister en praat en denk mee op donderdag 24 januari.

Wat: Missionair Event Assen
Wanneer: 24 januari 2019, 19.30 - 22.00 uur (19.00 uur inloop)
Waar: Assen, De Bron, Einthovenstraat 28
Voor wie: Gemeenteleden, predikanten, kerkelijk werkers en andere geïnteresseerden

De Protestantse Kerk nodigt u van harte uit voor deze bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst staat de lokale situatie in dorp of wijk centraal. Classispredikant ds Jan Hommes leidt het thema in: ‘Van binnen naar buiten’, open kerk zijn voor stad en dorp. Keuzes in de missionair-diaconale strategie´. Na de drie workshops reageert Jolanda Tuma als ambassadeur van de dorpskerkenbeweging.

In het tweede deel van het programma brengen we drie praktijkverhalen in beeld. De verhalen komen vanuit gemeenten in de regio en zijn bedoeld om te inspireren. In kleine groepen luisteren we 10 minuten en aansluitend is er ruimte om vragen te stellen.

1. Missionair in de stad door Bert Altena, missionair predikant van PG Assen

2. Wat mooi dat de kerk dit doet! door Jan Bos, predikant van PG Rolde

3. Het uitgangspunt is het bekendmaken van de blijde boodschap door Jan van der Heide, kerkenraadslid van PG Gieterveen

Tijdens het programma is er ruimte voor onderling gesprek en vragen. Met een hapje en een drankje na afloop. De toegang is vrij. Meldt u aan door te mailen naar Burret Olde, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag voor maandag 15 januari 2019 in verband met de catering. Bij vragen kunt u ook bellen naar (030) 880 18 80.