orgels Jozefkerk KoepelkerkDe Koepelkerk in Smilde heeft een Van Oeckelen Orgel uit 1841 en in de Jozefkerk in Assen staat een Van Dam Orgel uit 1896. Oude orgels met een fantastische klank. In de maanden juli en augustus worden op beide orgels denderende donderdagavondconcerten gegeven door top organisten. De orgelcommissies in Assen en Smilde hebben met elkaar overlegd om tot een evenwichtig programma te komen zonder overlappingen. “Daar zijn we goed in geslaagd,” zeggen Lou Kuil en Klaas van de Kolk. De concerten zowel in Assen als Smilde zijn op donderdagavond en beginnen om 20.00 uur.

Het enige verschil is de toegangsprijs. In Smilde is de toegang € 8 en in Assen € 10. Maar voor de concerten in Assen is een orgelpas te koop. Dat betekent 5 concerten voor € 40.

Programma Jozefkerk Assen:
4 juli: Stef Tuinstra
18 juli: Gert van Hoef
1 augustus: Evan Bogerd
15 augustus: Theo Jellema
29 augustus: Harm Hoeve

Programma Koepelkerk Smilde:
11 juli: Johan Gerkes
25 juli: Mattijs de Vreugd
8 augustus: Sietze de Vries
22 augustus: Jaap Zwart jr.