Home

Abt BoyngOp 8 juni zal Abt Boyng opnieuw de tocht maken die hij ooit in de Middeleeuwen zo vaak heeft gemaakt. Vroeg in de ochtend, om 8.00 uur begint hij in Sibculo, om zo via Hardenberg, Ane, Coevorden, Rolde, Assen, Kloosterveen, Vries, rond 17.00 uur in Haren uit te komen. Abt Boyng, alias Mink de Vries, wordt als de grootste kloosterhervormer gezien van Noord Nederland. Hij verbond de Moderne Devotie met de Cisterciënzers in Noord Oost Nederland.

Op 8 juni fietst hij de tocht nog een keer. Om te laten zien waar het wapen van Drenthe, en van Assen, vandaan komen. Op wat voor manier Drenthe was ingedeeld, en in cultuur gebracht. Maria in Campis komt veel terug op deze tocht. Een naam verbonden met de Slag bij Ane. Een naam verbonden met de strijd om meer onafhankelijkheid van Drenthe
Iedereen die wil kan een stuk meefietsen. Abt Boyng zal op iedere plek zelf het verhaal van die plek vertellen.
Mink de Vries, een Drenth van afkomst, kent Assen, Kloosterveen en de Maria in Campislaan goed, hij is er groot geworden.
Het doel van deze tocht is om een stuk identiteit van vooral Drenthe, maar ook van Noord Overijssel en Zuid Groningen, wat meer bekend te maken.

Meer informatie, ook over plaatsen en aankomsttijden, in dit document

Info: Mink de Vries, Moderne Devotie Beweging – 06-28987955

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten