Home

serious requestSerious Request, de jaarlijkse actie van Radio3FM, komt op 24 december dwars door Assen. Het doel is geld inzamelen tegen mensenhandel. Als kerk kunnen we deze actie steunen en ons laten zien. Door mee te lopen, door te sponsoren, door acties te organiseren en door te geven.

Serious Request kennen we allemaal van het Glazen Huis. In het verleden brachten deze acties jaarlijks miljoenen euro’s op voor goede doelen. Sinds vorig jaar houden de dj’s van Radio3FM in de laatste week voor kerst een estafettetocht door het land en dit jaar voert de route dwars door Assen. De opbrengst van Serious Request 2019 (#SR19) is bedoeld om jongeren betere bescherming te bieden tegen mensenhandel - dichtbij en ver weg. Het Rode Kruis zal de opbrengst gaan gebruiken om jongeren voor te lichten, slachtoffers te steunen, en hulpverleners en docenten opleiden om signalen van mensenhandel te leren herkennen.

Meelopen op 24 december?
Helpen waar nodig is één van de grote opdrachten van de kerk, van christenen. Wanneer we in de maand voor kerst in de Pop-Upwinkel Mooi Verhaal in ’t Forum willen delen uit de schatkamer van de kerk, mogen niet nalaten op te staan tegen het lelijke verhaal van mensenhandel. Iedereen wordt daarom uitgenodigd om op 24 december mee te lopen met één van de Drentse etappes van Serious Request en zichzelf daarvoor zo royaal mogelijk te laten sponsoren. Eén sponsor dienst zich al aan: de diaconie van de Protestantse Gemeente doneert voor de eerste 25 lopers vanuit de kerk een tientje per persoon.

Wie loopt de meeste euro’s bij elkaar? Dat kan een leuke sport worden, al gaat het daar uiteindelijk natuurlijk niet om. Denk je vooral eens in hoe mooi het moet zijn: met honderd anderen – dat is het maximum – door Drenthe lopen voor het goede doel… Drie lopers hebben zich al ingeschreven: ds. Bert Altena, Daniël Kehanpour en Dick Vos lopen op 24 december mee van Hooghalen (8.00 uur) via het centrum van Assen naar Vries (14.00 uur). Dick Vos zal Rainbow de Duif meenemen - de nieuwe aanwinst van de diaconie - als hij voor mínstens €250,- gesponsord wordt. Serious Request reageerde inmiddels blij verrast op de uitnodiging om in Mooi Verhaal een koffiestop te plannen - een definitieve afspraak is er helaas nog niet.

Actie!
Misschien is er nog meer te bedenken dan mee te lopen. Iedereen wordt uitgedaagd een kleinere of grotere actie op te zetten en een bijdrage te leveren – alleen of samen. Alles bij elkaar moeten we als kerk op 24 december dan toch een mooie ‘cheque’ kunnen inleveren in Vries, het donatiepunt waar vervolgens de allerlaatste etappe begint. Die eindigt in Groningen waar ’s avonds de slotmanifestatie plaatsvindt. Waar zou je aan kunnen denken? Na de kerkdienst zelfgebakken taart(punten) verkopen; een etentje organiseren voor een groepje die daarvoor goed betaalt; een date met een dominee; kunstwerken van kerkleden veilen na de dienst op 22 december; een fotoshoot op een locatie naar keuze; lege statiegeldflessen ophalen en inleveren; zelfgemaakte sieraden verkopen… Je kunt het zo gek niet bedenken. Inspiratie opdoen? Zie: www.eventbrite.nl/blog/ideeen-inzamelingsactie-ds00/

Praktisch
Meer informatie over de actie en de etappes: www.npo3fm.nl/seriousrequest. Sponsorgelden en actiebijdragen vanuit de kerk kunnen gestort op de actiepagina van de kerk. Onderaan deze pagina komen aparte sponsorpagina’s van wandelaars te staan en van andere acties doe binnen de Protestantse Kerk Assen gevoerd worden. Bedragen die online via deze pagina’s gestort worden, komen op het conto van de PKA.

Wandelaars dienen zichzelf op te geven voor deelname via de knop ‘Loop mee!’ op www.npo3fm.nl/seriousrequest. Het daarvoor benodigde tientje moet gezien worden als persoonlijke bijdrage. Let op: er mogen per etappe maar 100 mensen mee, wacht niet te lang met opgeven. Degenen die met hun wandeling extra geld willen inzamelen, kunnen een eigen sponsorpagina aanmaken via de knop ‘actie aanmelden’ op kominactie.npo3fm.nl/groep/protestantsekerkassen. Alle andere initiatieven binnen de kerk kunnen hun actie op precies dezelfde manier aanmelden via de actiepagina van de kerk.

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten