Home

Pasen 2020 800pxMarian Koster heeft twee nieuwe schilderijen gemaakt, die beide hoogst actueel zijn in deze tijd: een paas-pinksterwerk en een coronawerk. Als je op de Lees meer-knop klikt lees je haar eigen toelichting.

Toen de expositie van de kring ‘Meditatie en Schilderen’ in De Bron net was begonnen, kwam de coronacrisis. Het werk van de kring hing er wat stilletjes bij. Een goed idee van Harry Harmsen om er een boekje van samen te stellen, dat ook online te zien is.
Dat idee was er al voor de crisis. Zo hebben we in de dagen voor Pasen troost geput uit de schilderingen en de verhalen en gebeden erom heen.

We konden toen niet weten hoe deze schilderingen hun doel bereikten. Fijn ook hoe de predikanten allemaal hard hebben gewerkt en nog steeds doen om diensten in heel andere setting te doen. Een groot compliment! Inmiddels heb ik de verfkwast alweer vast gehad natuurlijk. Een paas-/pinksterwerk waarin de opgestane Jezus te zien is die het leven na de dood nieuw leven inblaast. Pasen gaat over naar Pinksteren. Het is de tekst uit Johannes 20:21 en 22 die mij inspireerde:
De dood is overwonnen
God is opnieuw begonnen
En net zoals in het begin
blaast Hij ons weer nieuw leven in.

Nu op dit moment een ander nieuw schilderwerk afgerond. We zijn allemaal op onze eigen manier aan het verwerken, hopen en bidden. Het heet: ‘Gebroken, geketend en verbonden’. De ketens zijn goudkleurig. We mogen allemaal een gouden keten in deze verwarrende wereld zijn. We blijven verbonden!

Zoeken

Diversen

Anbi kerk1