Kerstpakketten2020Voor de dertiende keer zal aan diverse minima in Assen een royaal kerstpakket aangeboden worden. De uitdaging om dit voor elkaar te krijgen is groot dit jaar, de behoefte aan ondersteuning en een blijk van betrokkenheid zeker niet minder. Kan het wel of kan het niet? Ook voor de traditionele Actie Kerstpakketten heeft corona gevolgen. Is het mogelijk om met een aantal vrijwilligers 650 grote dozen te vullen met producten als kerststol, roomboter, knakworstjes, tonijnstukken, limonadesiroop, ciabatta, kerstkransjes en slagroom? Dat hangt mede van u en jou af! Sponsor-kerkleden gezocht!

Gewoonlijk is het een gekrioel van jewelste tijdens de inpakavond in de Opstandingskerk, en is de klus in een paar uur geklaard. We moeten ervan uitgaan dat het aantal mensen in de ruimte dit jaar beperkt gehouden moet worden en dat ieder op gepaste afstand van de ander kan blijven. Een immense logistieke operatie wordt het. Tegelijkertijd horen we dat het aantal mensen op of onder het minimum toeneemt. Om allerlei redenen, maar ook vanwege datzelfde virus. Voor de organisatoren staat het als een paal boven water: als het maar even kan, moet de Actie Kerstpakketten doorgaan – zeker dit jaar. Juist als de nood toeneemt, zijn we als kerk geroepen barmhartigheid te betonen – ‘ik had honger, en jij hebt me gevoed’. Er wordt momenteel hard aan gewerkt dat mogelijk te maken.

Zijn de artikelen in de doos niet veel te luxe? Je kunt van mening zijn dat mensen die weinig overhouden meer hebben aan een kilo macaroni en een zak piepers dan aan een spuitbus slagroom. Maar is het niet geweldig om mensen die daar anders geen ruimte voor hebben, de mogelijkheid te bieden iets bijzonders te maken van kerst en oud en nieuw? Om voor deze éne keer de maaltijd fabrieksbrood te kunnen beginnen met een plak kerstbrood met roomboter. En om het volgende jaar met een feestelijk toefje slagroom te kunnen beginnen. Net als zo heel veel anderen in Assen, die amper bij stilstaan bij die luxe. Dat is pas betrokkenheid.

Sponsor-kerkleden gezocht!
Doet u mee? Bedrijven en organisaties, maar ook particulieren kunnen bijdragen aan de Actie Kerstpakketten. U kunt bijvoorbeeld één of meer pakketten sponsoren voor €50,- per stuk. Is dat wat veel gevraagd, dan kunt u denken aan het financieren van een rollade: €12,50. Of misschien een kinderactiviteit voor €5,-? Inderdaad, een kinderactiviteit. De pakketten worden op maat samengesteld en er wordt rekening gehouden met de kinderen en met hun leeftijd. Wat is nu leuker dan een waardebon voor iets als een ijsje of een middagje zwembad? U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL08 RABO 0373 7360 61 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Assen, onder vermelding van: Actie Kerstpakketten. Uiteraard is elk bedrag welkom.

Bij de Actie Kerstpakketten zijn diverse kerken en organisaties in Assen betrokken. Een samenwerking als deze is uniek en daar mogen we trots op zijn. Koesteren dus en steunen!
Participant zijn: de Protestantse Kerk Assen, Budget Support, de rooms-katholieke parochie Assen, de Voedselbank, de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv) Het Lichtpunt, Vaart Welzijn, het Leger des Heils, Solo Bewindvoering en DUO Bewindvoering, Assen Zoekt, Ladies’ Circle Assen, GKv Assen-Zuid, Humanitas Thuisadministratie, Werkplein Drentsche Aa (WPDA), GKv Noorderlicht en de Gemeentelijke Kredietbank.

Dick Vos