Rijkmans JansenOnder deze titel is er zondag 28 februari, om 16:00 uur, een vesper in de Adventskerk. Weliswaar in kleine bezetting en ook zonder live zang is dit toch een uur van bezinning én genieten. Het thema van deze vesper is gekozen met een knipoog naar de lezing van deze zondag waarin Elia een rol speelt. Tijdens de vesper zal aan de hand van enkele korte lezingen mét bijbehorende toelichting iets worden toegelicht over deze kleurrijke profeet.

Van die eenzame vechtersbaas boven op de berg Horeb tot de ieder jaar opnieuw verwachte gast bij de Sedermaaltijd tijdens Pesach waar de deur voor hem open gaat en een stoel wordt vrij gehouden, de figuur van Elia kent vele aspecten en talloze verhalen doen over hem de ronde.

De muzikale inbreng is dit keer in handen van drie medewerkers van de Asser Bach Cantate groep. Het zijn Josien Rijkmans (viool), Jan Jansen (cello) en Wietse Meinardi (orgel en kistorgel). Zij spelen vooral muziek uit de barok. Twee passende liederen uit het Liedboek klinken. Het zijn ‘De Heer heeft mij gezien en onverwacht’ ( Gez. 487), met een tekst van Huub Oosterhuis die enerzijds geworteld is in het Bijbels taalgebruik en anderzijds met een zekere lichtheid is geschreven. Het andere lied, ‘Iedereen zoekt u…’(NLB 837), opent onze blik voor wat mensen met elkaar delen: het zoeken, vinden, en toch ook weer zoeken. Voorganger in deze vesper is ds. Roeland Busschers.
De vesper wordt live uitgezonden. U kunt dit volgen via het YouTube-kanaal Vredenoord Assen en via Kerkomroep.

Tenslotte nog in verband met de continuïteit van de muzikale vespers iets over de financiën. Zonder uw giften heeft Musica Pro Deo geen bestaan noch toekomst. In gewone tijden ‘leeft’ Musica Pro Deo van collecteopbrengsten die gelukkig vaak royaal zijn, ook al doet de naam Pro Deo in de andere betekenis iets anders vermoeden. Die collectes zijn nu weg gevallen, dus doen we opnieuw een oproep om digitaal bij te dragen, zodat wij de vieringen zelfs in coronatijd kunnen voortzetten.
Het rekeningnummer is NL44 RABO 0373 7156 25 ten name van Wijkgemeente Vredenoord o.v.v. Musica Pro Deo. U kunt uw bijdrage ook geven via de Scipio app. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Josien Rijkmans – viool
Jan Jansen – cello