Kop dr veur01Doe u mee? Het kan nog steeds!
Van veel mensen hoor ik terug dat ze mijn fotoproject opvatten zoals ik het bedoeld heb: er komt weer eens iemand langs van de kerk, we zien weer iemand, hoe kort die bezoekjes ook zijn. Soms praten we ook langer: drie kwartier aan de deur, op corona-afstand. Als het nodig is neem ik de tijd. Heel leuk is dat het project gespot is door de KRO-NCRV. Aanstaande vrijdag worden bij drie ‘fotoshoots’ opnamen gemaakt die zullen worden uitgezonden op 27 februari bij het programma ‘Met Petrus het land in’.

Intussen zit ik dankzij u boven de 100 foto’s, maar de ambitie is tweehonderd. Als u zich heeft opgegeven, goede kans dat ik volgende week langs ga komen, want met mijn werk is het wel heel druk de laatste tijd, dus veel tijd schoot er niet over, maar volgende week heb ik een paar dagen vrij.
De foto’s zijn stuk voor stuk geweldig, omdat u erop staat, maar ook omdat de stad erop staat. Gaandeweg blijkt dat we eigenlijk met ons allen een fotoboek van Assen maken.

Doe u mee? Het kan nog steeds. Mail dan zsm naar uw naam en adres, dan kom ik langs om de foto te maken.
Het moet voor 2 maart (einde lockdown) en ik wil zo goed mogelijk mijn route inplannen.
Als u zich opgeeft, geeft u toestemming de foto te gebruiken in het boekje.
Het boekje: een A5-softcover boekje met meer dan 200 bladzijden foto’s.
Ik ga zo’n 400 exemplaren drukken. Het gaat niet meer kosten dan € 15,-.

Lock down, kop der veur laat zien hoe gemeenteleden zich door deze lockdown heen slaan, maar het is ook een prachtige herinnering aan deze vreemde en heroïsche tijd en de veelkleurige gemeente die we met ons allen vormen.

Otto Lussenburg