Activiteitenkrant

Activiteitenkrant 2018 2019 voorkantDe Protestantse kerk in Assen organiseert samen met de kerken in Vries, de Smildes, Rolde en Grolloo een heel seizoen vol activiteiten. Ze staan allemaal vermeld in de Activiteitenkrant.

De kerken vertellen de bijbelverhalen door. Die verhalen van wat mensen met God hebben beleefd moeten in verbinding worden gebracht met ons levensverhaal. Zo worden ze actueel en tot een goed verhaal. Dat verbinden kan met woorden, maar ook op andere manieren. Daarom ook nu weer een gevarieerd aanbod van activiteiten om verhalen te delen met elkaar.

Dat kan door praten over het levenseinde, over groene theologie en meedoen met een bibliologe benadering van bijbelteksten. Er zijn gespreksgroepen en spirituele wandelingen. Maar je kunt ook samen naar een film kijken of naar een cantatedienst gaan. De onderwerpen variëren van geloof, dementie en mantelzorg, tot de vragen hoe het is om als jong mens vandaag te geloven. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om de mystiek te verkennen en te mediteren. Er wordt een Berlijnreis georganiseerd en vragen rondom Ollie B. Bommel en de bijbel onderzocht. Daarbij is het samen doen en ontmoeten van gewone mensen belangrijk. U zult ook stuiten op de namen van wat bekendere mensen, zoals: Stevo Akkerman, Johnny Cash, Hans Küng, Frits de Lange, ds. Carel ter Linden, Lucebert, Kate Raworth, Rosita Steenbeek en Jan Terlouw.
We hopen dat zo dat goede verhaal uit de bijbel tot spreken komt!