Oecumenisch Leerhuis Abrams erfenis

Locatie:
Opstandingskerk - Assen
Leerhuis

Het Oecumenisch Leerhuis Assen nodigt begin 2019 weer een aantal sprekers uit over onderwerpen die zich bevinden op het snijvlak van kerk en maatschappij. Het thema voor dit seizoen is: ‘Abrams erfenis’.

De situatie in het Midden-Oosten is door de geschiedenis heen altijd een haard van conflicten geweest. Als bakermat van de joodse, christelijke en islamitische godsdiensten spelen naast politieke en historische, zeker ook religieuze aspecten een belangrijke rol in de discussies en conflicten. In deze serie leerhuisavonden proberen we die complexiteit te ontrafelen door sprekers vanuit verschillende achtergronden aan het woord te laten en onszelf te confronteren met netelige vragen over Abrams erfenis. De thema’s en de namen van de inleiders zijn t.z.t. te lezen in de uitnodiging, kerkbladen en op de website www.leerhuisassen.nl.

Contact informatie

Naam: