Naar de Floriade
di 30 aug 2022, 08:30 uur - 20:30 uur
Kerk en samenleving

De protestantse gemeente Vries organiseert op dinsdag 30 augustus een dagtocht naar de Floriade in Almere. Er is nog plaats over, dus belangstellenden uit Assen of elders zijn van harte uitgenodigd.

We gaan met de bus en bezoeken de tentoonstelling op het uitgestrekte evenemententerrein. In de middag gaan we naar het gedeelte dat door de gezamenlijke kerken van Almere is ingericht. Daar is een kleine, ronde kapel gebouwd, die meedraait met de zon, energie neutraal door de zonnepanelen op het dak. Die Tiny Church is gebouwd door vrijwilligers uit verschillende kerken. Om de Tiny Church heen is een tuin aangelegd, met daarin een labyrintachtig pad. Langs dat pad staan twaalf beelden. Beeldende kunstenaars hebben hun visie op twaalf vruchten van de Geest vorm gegeven.

We nemen deel aan een speciaal programma, georganiseerd door mensen van Nijkleaster uit Jorwerd, waarbij een meditatieve wandeling wordt gemaakt door de beeldentuin en het aangrenzende bos in de Tiny Church. Eind van de middag keren we terug, en wordt er op de terugweg in Nieuwleusen gedineerd. Dankzij een bijdrage van de kerk, is de kostprijs slechts €50,- per persoon. Hiervoor hebt u de reis, entree, deelname programma én het diner.
Vertrek uit Vries is 8.30 uur (opstapplaats in Assen wordt in overleg bepaald). Thuiskomt rond 20.30 uur.

Meer informatie en/of aanmelding bij Albert Weemstra, , (0592) 544 268 of via ds. Bert Altena,