Gebedswandeling
za 08 okt 2022, 13:30 uur - 15:30 uur
Bezinning

Bidden voor de stad waarin wij wonen

Het gegeven dat al die kerkgenootschappen en bewegingen die iets met Jezus hebben in onze stad, God Zijn kerk is, is één van de redenen dat er al enkele jaren elke derde dinsdagavond van de maand voor onze kerken en het wel en wee in onze stad  wordt gebeden.

Een (kleine) vaste groep deelnemers woont maandelijks deze gebedsavonden bij. Bidden krijgt hierbij een extra dimensie omdat je het samen doet met mensen buiten je eigen kerkelijke kring. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid en bovendien leer je elkaars geloofsbeleving kennen en herken je elkaar als lid van die ene kerk in Assen. Daarnaast raak je nauw betrokken bij het wel en wee in onze stad.

Zelf ben ik hierdoor veel meer betrokken geraakt bij het wel en wee in onze stad en ben ik erdoor anders naar kerkgenootschappen en bewegingen gaan kijken.

Ik heb geleerd om mee te bewegen op Zijn Geest die waait waarheen Hij wil. Ook op plaatsen waar je Gods Geest niet zal verwachten. Wat dan ook meteen mijn beperkte kijk op onze liefhebbende God weergeeft.

Omdat ik geloof dat dit bidden voor onze stad zin heeft nodig ik u graag uit om maandelijks  mee te bidden en te danken binnen dit stadsgebed. Daarnaast nodig ik u uit om mee te doen aan een (stille) gebedswandeling op zaterdag 8 oktober. Die zaterdagmiddag wordt in alle twaalf hoofdsteden van Nederland een dergelijke wandeling gelopen van en naar een centraal plein. Ook in Assen begint en eindigt deze gebedswandeling op een plein en wel het Koopmansplein. Op al deze pleinen wordt om half vier op twaalf plaatsen tegelijk hardop ‘Het Onze Vader’ gebeden. Zo ook op het Koopmansplein, staande met eventueel opgeheven handen of geknield. Dit alles wordt georganiseerd door Stichting Op de Bres, een stichting die een groot aantal christenen verbind, die zich geroepen voelen om voor kerk, volk en vaderland te bidden en de onderwerpen die binnen kerk en politiek leven bij God te brengen.

De ruimte waar het maandelijkse stadsgebed wordt gehouden is om en om in de kerkgebouwen De Ark en de Jozefkerk. De eerstvolgende keer dat het Stadsgebed plaats gaat vinden is op dinsdagavond 18 oktober om 20.00 uur in De Ark. U kunt mij hiervoor mailen of bellen en daarbij ook opgeven als u mee wilt te lopen in de gebedswandeling op 8 oktober (, 06 557 346 10).

En mocht u zelf niet zo’n bidder zijn en spreekt een gebedswandeling u totaal niet aan, dan nodig ik u graag uit om gebedspunten die de kerk(en) en de mensen in deze stad raken aan mij door te geven.

René de Vries is samenroeper van dit stadsgebed en medeorganisator van de gebedswandeling op zaterdag 8 oktober