Film
E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Doornse catechismus
Wanneer:
di 18 okt 2022, 10:00 uur - 11:30 uur
Locatie:
De Bron - Assen
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Halverwege de zestiende eeuw bedachten twee jongemannen (van 24 en 26 jaar!) een vraag- en antwoordspel dat meer dan vierhonderd jaar de tijd zou trotseren. Generaties lang hebben kinderen van protestantse huize op school en op catechisatie al die vragen en al die (soms heel lange) antwoorden in hun kleine kopjes moeten stampen.

Eeuwenlang is daar streng de hand aan gehouden, maar in de tweede helft van de vorige eeuw kwam daar de klad in. De oude Catechismus, die al die tijd vastigheid en richting gaf aan de gelovigen, raakte gaandeweg achterop. In een snel veranderende wereld was zijn inhoud vaak niet meer actueel.

De Doornse Catechismus is een boekje wat in 2010 uitkwam, wat zowel eeuwenoude vragen als ook vragen uit de moderne tijd aan de orde stelt. Het nodigt uit tot een open gesprek over wat mensen bezighoudt en over wat je wilt en kunt geloven. Vragen als ‘Bestaat God?’, ‘Van welke muziek houdt God?’, ‘Gebeuren er wonderen?’, ‘Is God dezelfde als Allah?’ en ‘Wat is bidden?’ worden in 52 korte eenvoudig toegankelijke hoofdstukjes behandeld. 

Graag wil ik met u in gesprek over dit boekje, wat nog steeds op een verfrissende wijze stimuleert tot het gesprek over wat ons bezighoudt, en wat we willen en kunnen geloven.

Plaats: De Bron

Data: Een zevental dinsdagochtenden in de herfst. Mocht u wel geïnteresseerd zijn en andere tijd of plaats u beter passen, laat het me weten. Er valt wellicht wat te schuiven

Info: ds. Douwe Geertsma


Locatie

Locatie:
De Bron
Straat:
Einthovenstraat 28
Postcode:
9402 CB
Plaats:
Assen
Land:
Netherlands

Zoeken

Komende activiteiten