Harm Hoeve geeft laatste zomerorgelconcert in de Asser Jozefkerk

do 29 aug 2019, 20:00 uur
Locatie:
Jozefkerk - Assen

Hoeve HarmDonderdag 29 augustus vindt alweer het laatste zomerorgelconcert plaats op het majestueuze Van Dam Orgel in de Jozefkerk in Assen. De muzikale alleskunner Harm Hoeve uit Rouveen verzorgt het afsluitende concert. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 10.

Harm Hoeve speelt onder andere, Johan Bredewout (1959), Fantasie “Komt nu met zang” en Aria en koraal “Beveel gerust uw wegen.” Johann Sebastian Bach (1685-1750) “Fuga-gigue”; Krebs Johann Ludwig (1713-1780), Trio in Es, Adagio en Vivace; Alexandre Guilmant (1837-1911), “Marche Funèbre et Chant Séraphique” (Dodenmars en Engelenzang). Het concert wordt besloten met een “Koraalfinale” van Harm Hoeve zelf.

Harm Hoeve (Rouveen, Staphorst 1964). Via de muziekschool en het conservatorium in Zwolle werd hij opgeleid tot docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversummer conservatorium studeerde hij piano bij Matthijs Verschoor. Hij volgde orgellessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival. Hij geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland brachten hem naar Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk. Harm Hoeve is actief als dirigent van verschillende koren.

Locatie:
Jozefkerk