Evensong

Locatie:
Adventskerk - Assen

Evensong in de Adventskerk

Het meisjeskoor Roden Girl Choristers bestaat sinds september 2000 en telt ongeveer 22 meisjes in de leeftijd van 8-16 jaar. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven.

Na een intensieve vocale training kunnen meisjes vervolgens auditie doen voor het concertkoor (A-koor). Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland. De Roden Girl Choristers beogen daarom een semiprofessioneel niveau dat haar een plaats geeft op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland. Kenmerkend voor de Choristers is hun geweldige inzet om kwaliteit te leveren. Voeg hier een flinke dosis gezelligheid en een frisse uitstraling aan toe en er ontstaat de slogan: ‘where friends commit to quality’.
Met ongeveer twintig concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. Wat repertoirekeus betreft vormt de Anglicaanse koortraditie een onuitputtelijke bron van inspiratie. Om deze reden organiseren we momenteel een tweede studiereis naar Cambridge en Oxford (2015). Masterclasses door collega dirigenten van koren in Engeland vinden met enige regelmaat plaats. De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries.

Een deel van het programma wat in Cambridge en Oxford wordt uitgevoerd kunt u zondag 28 juni om 16 uur al horen in de Adventskerk.

Musica Pro Deo, een initiatief van wijkgemeente Vredenoord

Locatie: