Musica pro Deo - vesper

Locatie:
Adventskerk - Assen

Vesper cantorij AdventserkMagnificat van Thomas Attwood Walmisley
In de serie Musica pro Deo is op 15 oktober in de Adventskerk, Lindelaan , Assen- Oost, een vesper met Asser Vespercantorij o.l.v. Peter Siebesma en Wietse Meinardi, orgel.

In de Engelse kerkmuziek hebben diverse grote componisten het Magnificat (de lofzang van Maria) en Nunc dimittis (de lofzang van Simeon) op muziek gezet, zoals Howells, Stanford en Wesley. In dat rijtje hoort ook Thomas Attwood Walmisley thuis, een 19 e -eeuwse koordirigent en organist. Het Magnificat en Nunc dimittis zijn de populairste werken van deze componist.
Het zijn prachtige composities, geschreven voor vier- tot vijfstemmig koor en een fraaie orgelpartij die meteen het beeld van de grote Engelse kathedralen oproept. Het van Vulpenorgel in de Adventskerk leent zich voor veel muziekgenres en heeft al vaker bewezen dat het bij deze Engelse koormuziek een krachtige en kleurrijke basis kan vormen.

Locatie:
Adventskerk