Muziek
E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Stabat Mater

Evenement

Titel:
Stabat Mater
Wanneer:
ma 27 mrt 2017, 19:45 uur
Locatie:
Adventskerk - Assen
Categorie:
Muziek

Omschrijving

De Tsjechische componist Antonín Dvoƙák (1841-1904) voltooide het Stabat Mater na het achter elkaar overlijden van zijn drie kinderen. Het gedicht ‘Stabat mater dolorosa’ van een Franciscaner monnik uit de veertiende eeuw vertelt over Maria die treurt bij haar zoon aan het kruis. Na de eerste uitvoering in Praag begon het werk zijn zegetocht over heel de wereld.De gratis publiekslezing door dirigent Dick Dijk en koorlid Helène van Noord vindt plaats op maandag 27 maart om 20 uur in de Adventskerk.

Het Drents Kamerkoor en Arpeggio Het Asser Kamerkoor zijn een unieke samenwerking aangegaan door het samen uitvoeren van dit muziekstuk dat in de originele versie voor vleugel, koor en vier solisten ten gehore wordt gebracht. Dat is in Drenthe niet eerder gebeurd. Solisten zijn leden van het befaamde Nederlands Kamerkoor: Heleen Koele/Maria Valdmaa, sopraan - Karin van der Poel, alt - Alberto ter Doest, tenor en Kees Jan de Koning, bas. Pianiste is Loes van Ras. Het geheel staat onder leiding van Dick Dijk, vaste dirigent van het Drents Kamerkoor.


De uitvoeringen zijn op zaterdag 1 april om 20 uur in de Pancratiuskerk te Diever en op zondag 2 april om 15 uur in de Adventskerk te Assen Kaarten à €18 zijn een half uur voor aanvang in de hal van de kerken verkrijgbaar. Voorverkoop van kortingskaarten à €15 via www.drentskamerkoor.nl of bij boekhandel Van der Velde, Gedempte Singel 11. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang.

Contact informatie

Naam:
Molen, Reinder van der
Telefoon:
(0592) 346549


Locatie

Locatie:
Adventskerk
Straat:
Lindelaan 49
Postcode:
9404 KR
Plaats:
Assen
Land:
Netherlands
Plattegrond:
Plattegrond

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten