Muziek
E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Psalmen van 2017

Evenement

Titel:
Psalmen van 2017
Wanneer:
vr 07 apr 2017, 20:00 uur
Categorie:
Muziek

Omschrijving

Ds. Gert Meijer (Gkv - De Kandelaar) en ds Peter van de Peppel (protestantse wijkgemeente De Drieklank) zien er naar uit om u die avond te trakteren op een schitterend palet.

Inhoudelijk zal het accent liggen op boetepsalmen. Als augustijner monnik debuteerde Maarten Luther 500 jaar geleden op de markt van de religieuze lectuur met een bezinnend commentaar op die psalmen. In 1525 al gaf hij een herziening uit van deze uitleggingen. Hij vond dat nodig, omdat het evangelie - zo schreef hij zelf - inmiddels helderder was gaan oplichten.

Een ander accent zal deze avond worden gelegd op het 'Woord' in de psalmen. Met in gedachten de nadruk op het Woord van God, het sola Scriptura van de Reformatie. De climax hiervan zal worden gevormd door het lied dat geen woord teveel zegt, psalm 119. Een wonderlijk lied dat in de Psalmen-voor-Nu versie bijzonder rijk is van taal en enorm aanstekelijk van muziek. Een lied trouwens dat zelden live wordt uitgevoerd! Dit wordt uw kans.

Kwaliteit en meezingen De muziek zal verzorgd zal worden door de officiële Psalmen-voor-Nu band. Deze band geeft met moderne bewerkingen van de psalmen concerten door het hele land, trad op voor de EO in Nederland Zingt en maakte tal van cd’s. Daarnaast verleent het gospelkoor Reflection medewerking. Het gaf vorig jaar zomer een concert ten beste onder de noemer 'The Psalm Project'. Natuurlijk zal er ook gelegenheid zijn om mee te zingen. Over hoe er in de loop van de tijd psalmen gezongen werden zal ds. Peter van de Peppel ons kort bijpraten.

Waar en wanneer Vrijdagavond 7 april in kerkelijk centrum Het Lichtpunt, Boomgaard 7 (Kloosterveen), van 20 uur tot ongeveer 22 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, net als de koffie en de thee. Er is een collecte bij de uitgang. Iedereen is, zonder opgave, hartelijk welkom!

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten