Anbi gegevens

MoulayAbdoellah 600In de serie over Mozes in het Oecumenisch Leerhuis komt op 20 februari Moulay Abdoellah Ghzilli naar Assen. Mozes is een figuur die betekenis blijft geven aan veel mensen. Veel ontlenen we aan de bijbelse geschriften, vooral de Thora en in mindere mate het Nieuwe Testament. De Koran biedt echter als nabijbels geschrift eveneens een rijk aanbod aan voorstellingen.

Ook de Hadith, mondelinge tradities die in de vroege middeleeuwen door moslims zijn opgetekend, geven een boeiend beeld van een markante figuur. Het is dit perspectief dat de moeite waard is om te leren kennen, waardoor wellicht nieuwe betekenissen ontstaan over een figuur die blijvend actueel is in het leven van veel gelovigen.

Moulay Abdoellah Ghzili studeerde islamitische theologie aan de VU. Hij is een expert op het gebied van dogmatiek, Hadith en islamitische pedagogiek. Hij heeft als religie-onderzoeker, geestelijk verzorger en vertaler Arabisch gewerkt. Nu werkt hij als docent en coördinator.

Plaats: Opstandingskerk,
Wilgenbeemd 2, 9403 MA Assen
Tijdstip: 19.45 uur exact
Kosten: €7,50 per avond
U kunt op de avond(en) zelf in de Opstandingskerk betalen en opgave vooraf is niet nodig.
Voor meer informatie en het hele programma: www.leerhuisassen.nl