E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Iftar maaltijd

Evenement

Titel:
Iftar maaltijd
Wanneer:
za 18 mei 2019, 20:00 uur
Categorie:
Ontmoetingen

Omschrijving

Zaterdagavond 18 mei wordt er een Iftar gehouden in de Opstandingskerk waarbij u van harte bent uitgenodigd. Een Iftar is een feestelijke maaltijd in de islamitische vastenperiode Ramadan, die na zonsondergang gehouden wordt. De uitnodiging gaat uit van de stichting Steun weeskinderen Irak, die al sinds 2008 actief is. Saniah Madjied uit Assen is één van de oprichters van de stichting en organisator van deze Iftar.

Voorafgaande aan de maaltijd is er een programma georganiseerd, dat begint om 20.00 uur. Stadspredikant Bert Altena zal de avond openen. Daarna wordt er uitleg gegeven over de Ramadan en over de Iftar. Tevens zal er een presentatie zijn van het werk van de stichting. De ambassadeur van Irak in Nederland, dr. Hisham al-Awali, is één van de sprekers. Om ongeveer 22.00 uur begint de maaltijd. Doelstelling van deze avond is naast het inzamelen van geld voor de stichting, het bevorderen van het onderlinge contact tussen moslims en niet-moslims. Samen eten schept een bijzondere band en is een prima gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen.

Er is voor maximaal 100 personen ruimte, dus graag aanmelden via . Entree kosten €10,- (meer is welkom), dit bedrag komt geheel ten goede aan de weeskinderen. Einde avond rond 23.00 uur.

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten