E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Zinnige Zondagavond
Wanneer:
zo 17 jan 2016, 19:30 uur - 21:30 uur
Locatie:
Jacobuskerk - Rolde
Categorie:
Bezinning

Omschrijving

ISIS en de zuivere islam

 

ISIS en de zuivere islam

De naam ISIS (of IS) is afkorting voor de in 2014 uitgeroepen Islamitische Staat in Irak en Sham (= Syrië). In korte tijd is dit kalifaat met zijn fanatieke aanhangers erin geslaagd om in de westerse wereld dood en verderf te zaaien. In zijn lezing gaat dr. M.J.M de Koning in op  de opkomst van de Islamitische Staat en hoe die zich verhoudt tot wat de zuivere islam is.

Het thema Jihad komt aan de orde; ook wat voor Europese moslimjongeren de aantrekkingskracht van IS is. Inleider Martijn de Koning is antropoloog aan de universiteiten van Amsterdam en Nijmegen. In die functie onderzoekt hij verleden en heden, legt verbanden en maakt duidelijk hoe de verschillende religieuze en politieke groeperingen zich ten opzichte van elkaar en met name zich tot het westen verhouden. Zijn inleiding zal - naar wij hopen - meer inzicht geven dan de informatie die het publiek via tv en andere media bereikt.

Het onderwerp zal waarschijnlijk veel geïnteresseerden naar de Jacobuskerk leiden, tijdige aanwezigheid is dus van belang. Aanvang 19.30 uur (de kerk is open vanaf 18.45 uur); kosten €8 p.p., incl. koffie en thee.

Dolf van der Wal


Locatie

Locatie:
Jacobuskerk
Straat:
Kerkbrink 5
Postcode:
9451 AL
Plaats:
Rolde
Land:
Netherlands