E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Kerk op reis
Wanneer:
za 27 nov 2021, 14:00 uur - 19:00 uur
Categorieën:
Muziek, Oecumene, Ontmoetingen

Omschrijving

Kerk op Reis Vredenoord organiseert weer haar jaarlijkse excursie. Na het bezoek in 2020 aan de Koptische kerk in Assen zijn we te gast bij de Molukse Evangelische Kerk die in haar mooie kerkgebouw Rehoboth aan de Tumulusstraat in Assen samenkomt.

Ons staat een interessant programma te wachten. Tussen thee, koffie en Molukse lekkernijen krijgen we uitleg over de rituelen en symbolen bij doop en belijdenis, de normen en waarden rondom sterven en rouwen, en de gebruiken bij bruiloft en begraven. Ook zullen we horen welke ontwikkelingen de kerk in de loop der jaren, naast het verlaten van de Molukken als haar oorspronkelijke basis, heeft doorgemaakt. Er zal tussendoor voor én met ons worden gezongen. Bij alles zal blijken dat in de godsdienstige beleving ook de vrolijkheid niet ontbreekt. In de Molukse cultuur is de maaltijd meer dan eten. Ze is een teken van vrolijke en royale gastvrijheid en heeft een sterk samenbindend karakter. Dat zullen we merken want aan het eind van de middag staat een uitgebreid en divers buffet voor ons klaar.

Tijdens de voorbereiding waren niet alleen wij enthousiast maar bleek hoe ook van Molukse zijde wordt uitgekeken naar onze komst.

Er is plaats voor max. 40 deelnemers.

Plaats: Kerkgebouw Rehoboth,Tumulusstraat 1 9406 KX Assen

Datum: zaterdag 27 november om 14.00 uur. Einde ongeveer 19.00 uur

Kosten: €25,-p.p. in de kerk contant met ons af te rekenen.

Bij binnenkomst moet een coronatoegangspas worden getoond.

Opgave: bij Corry van der Molen-Sijbolts, ; graag vermelden of vegetarisch en/of glutenvrij wordt gegeten.

Zoeken

Diversen

Anbi kerk1

 

  Agenda overzicht  

Komende activiteiten