E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Harry Potter en de zin van het leven
Wanneer:
zo 15 mei 2022, 14:30 uur - 16:30 uur
Locatie:
Apostolisch Genootschap - Assen
Categorie:
Bezinning

Omschrijving

Zock HettyOp zondag 15 mei 2022 houdt Hetty Zock in het gebouw van het Apostolisch Genootschap een lezing over 'Harry Potter en de zin van het leven'. Het aanvangstijdstip is 14.30 uur. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 16.30 uur.
Er mag dan geklaagd worden over 'ontlezing', de vuistdikke boeken over Harry Potter worden (nog steeds) verslonden; zowel door jongeren als ouderen, trouwens.

In deze lezing wordt betoogd dat de boeken zo aanspreken, niet alleen omdat ze leuk, spannend en humoristisch zijn, maar ook omdat ze gaan over algemeen menselijke, existentiële thema's: angst en frustratie, liefde en vriendschap, de strijd tussen goed en kwaad, dood, opoffering en het vinden van een doel in je leven. J.K. Rowling put daarbij op creatieve wijze uit sprookjes, mythen, de christelijke traditie en de hedendaagse cultuur.

Lezen kan dienen als ontspanning of om iets te leren, maar kan je ook op een andere manier naar jezelf doen kijken. Goede romans, zoals een bekend gezegde luidt, helpen niet zozeer aan het leven te ontsnappen maar om te leren leven.
Dat wordt geïllustreerd aan de hand van Harry Potter. Daarnaast gaat het ook over vragen als: Welk boek heeft uw leven veranderd? Wat is voor u zelf 'zinvolle' literatuur?

Hetty Zock is religiepsycholoog en als bijzonder hoogleraar Geestelijke Verzorging namens het KSGV en de VVP verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast heeft zij een eigen bureau voor training en coaching/supervisie aan pastores en geestelijk verzorgers. www.hettyzock.nl


Locatie

Locatie:
Apostolisch Genootschap
Straat:
Selma Lagerlöflaan 5
Postcode:
9406 KB
Plaats:
Assen
Land:
Netherlands