E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Evenement

Titel:
Zinnige Zondagavond Van wie is de natuur nou eigenlijk
Wanneer:
zo 12 mrt 2017, 19:30 uur
Locatie:
Jacobuskerk - Rolde
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Matthijs Schouten, ecoloog bij Staatsbosbeheer en o.a. hoogleraar natuurherstel aan de Wageningen Universiteit zal op zondag 12 maart vanaf 19.30 uur een lezing verzorgen tijdens een Zinnige Zondagavond in de Jacobuskerk in Rolde. De titel van zijn lezing is ‘Van wie is de natuur nou eigenlijk?’ Het belooft een boeiende en toegankelijke bijeenkomst te worden, mede omdat Schouten graag het gesprek met de zaal aangaat.
De Zinnige Zondagavond op 12 maart wordt georganiseerd door de Oecumenische werkgroep ‘Bezinning & Verdieping’ en de Culturele Vereniging Rolde. Kosten €8, incl. koffie of thee. Leden CVR hebben gratis toegang, aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie: Peter Visser, tel. 0592-785112

Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw, de tijd waarin we ons ervan bewust werden hoe ver de invloed van de mens op de natuur kan reiken, is de houding van de mens ten opzichte van de natuur een belangrijk thema van onderzoek geworden. Milieufilosofen brachten het begrip grondhouding naar voren. In een grondhouding ligt besloten hoe we onszelf in relatie tot de natuur zien en hoe we vinden dat we met de natuur dienen om te gaan. Vinden we dat de over de natuur moeten heersen? Dat we eigenaar van de natuur zijn? Of rentmeester? Of een partner? Grondhoudingen verschillen tussen mensen onderling en ook tussen culturen. Schouten zal in zijn lezing ingaan op verschillende typen grondhoudingen en onderzoekt de relatie tussen een grondhouding en de natuur in de dagelijkse handelingspraktijk.


Locatie

Locatie:
Jacobuskerk
Straat:
Kerkbrink 5
Postcode:
9451 AL
Plaats:
Rolde
Land:
Netherlands