E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Groenekerkenfietstocht

Evenement

Titel:
Groenekerkenfietstocht
Wanneer:
za 23 juni 2018, 10:00 uur - 15:30 uur
Categorie:
Kerk en samenleving

Omschrijving

De GroeneKerkenactie van Tear en Kerk in Actie houdt op zaterdag 23 juni in de regio Assen een GroeneKerkenroute. De fietsroute van 53,9 kilometer voert langs kerken die actief zijn op het gebied van duurzaamheid, de Opstandingskerk in Assen, de kerk van Peize, dorpskerk Eelde, Het Lichtpunt in Assen. De organisatie hoopt dat de route belangstellenden zelf ook aanzet tot groene stappen.

Bezoekers kunnen ervoor kiezen om zich bij een groepstocht aan te sluiten of op eigen houtje op pad te gaan. Startpunt is station Assen. Aanmelden kan via www.groenekerken.nl/groenekerkenroute. Een pitstop bij een kerk duurt ongeveer twintig minuten. Bezoekers worden verwelkomd met een biologische versnapering en krijgen uitleg over de groene stappen die de betreffende kerk heeft gezet.

Campagneleider Hanna van der Horst: ‘Als GroeneKerkenactie willen we christenen en andersgelovigen in Nederland inspireren en aanzetten tot duurzaamheid. Een duurzame levensstijl is een natuurlijke reactie op de prachtige schepping die ons is toevertrouwd, maar ook een vorm van naastenliefde. Hoe wij omgaan met de natuur en het klimaat, heeft invloed op de levenssituatie van mensen wereldwijd. Als ‘gemeenschap’ kunnen kerken hierin echt een verschil maken. De ene kerk neemt je mee het dak op om de zonnepanelen te laten zien, de andere kerk heeft een uniek oplossing gevonden om het energieverbruik naar beneden te brengen, brengen en weer een andere kerk bakt biologisch avondmaalsbrood of heeft een eigen moestuin.’

Met de GroeneKerkenactie stimuleren Tear en Kerk in Actie dat kerken duurzamer en groener worden en dat die kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar vinden en aanmoedigen. De actie richt zich op alle geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.

Kijk voor meer informatie over de fietstocht, de routes en de deelnemende kerken op:
www.groenekerken.nl/groenekerkenroute

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten