Kerkblad

Woordkoorts01Op vrijdag- 1 en zaterdagavond 2 oktober 2021 om 20.00 uur zal Peter van de Peppel de theatervoorstelling Woordkoorts geven in De Bron, Einthovenstr. 28 Assen. U moet zich daarvoor aanmelden.
Voor de vrijdag doet u dat via dit formulier.
Voor de zaterdag doet u dat via dit formulier.
Meer weten? Klik op de Leesmeer-knop hieronder.

Peter heeft de afgelopen jaren veel en vaak poëzie (voor)gelezen en behandeld. Hij deed dat bijv. tijdens de jaarlijkse gedichtendag. Verder organiseerde hij poëziecursussen met als gasten o.m. de dichters Marjoleine de Vos, Huub Oosterhuis, Joke van Leeuwen, Anne Vegter en Marjolijn van Heemstra.

Over singer-songwriters/-bands als Bob Dylan, U2 en Daniel Lohues en hun werk belegde Peter, met veel geluidsopnamen en filmbeelden, drukbezochte presentaties. Datzelfde deed hij rondom de song Sympathy for the devil van de Rolling Stones en de song Hallelujah van Leonard Cohen. Peter was voorganger in de door een gevarieerd publiek zeer gewaardeerde Top2000 diensten en van bijzondere kerkdiensten met popmuziek: Poppsalmen-dienst, Leonard Cohen-dienst en Johnny Cash-dienst.

Woordkoorts is een aandoening uit Peters jeugd. Toen al raakte hij gefascineerd door taal, die het bekende onder woorden tracht te brengen, maar ook wat daarbovenuit stijgt. Hij raakte geboeid door dichters die hem de weg wezen zoals de psalmist David, Bob Dylan en Lucebert.
In de voorstelling doet Peter verslag van zijn aandoening en waarschuwt hij dat die besmettelijk kan zijn én dat geen vaccin er tegen helpt.
De voorstelling is een cabareteske verwevenheid van poëzie, liederen en verhalen rond menselijke ervaringen en levensvragen.

Medewerking wordt verleend door de band Lookin’ for Faith, singer-songwriter Nathan Green en pianiste Julia Zaytseva.
Regisseur is theatermaker Kees van der Zwaard.
Productie en organisatie: Projectgroep Bijzondere Evenementen De Drieklank.

Toegang gratis. Vrije bijdrage bij de uitgang.

De bezoekers dienen bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen.

Opgave voor vrijdag via www.pkn-assen.nl
Opgave voor zaterdag via www.pkn-assen.nl

Subsidies werden verstrekt door: de Protestantse Kerk Assen en Nederland, het Prins Bernard Cultuurfonds Drenthe en het STILA Wijkfonds.