Contact en abonnement

Musica pro deo 20210620Onder het motto ‘Ruwe stormen mogen woeden’ gaat het in de vesper van Musica Pro Deo op 20 juni over mensen onderweg. Niet helemaal toevallig, want deze dag is door de Verenigde Naties sinds 2001 uitgeroepen als de Internationale Dag van de Vluchteling. Als mens kun je in je leven in allerlei stormen verzeild raken, letterlijk of figuurlijk. Op veel plekken in de Bijbel worden daar voorbeelden van gegeven. Psalm 107 en Marcus 4 vertellen daarbij bovendien dat de Eeuwige aanwezig is en dat mensen weer droge grond onder de voeten krijgen.
Met trompettist Friso Valkema, een mannenkwartet uit Vredenoord, organist Wietse Meinardi en voorganger ds. Helene van Noord.

Daarvan zal het in de vesper volop zingen, uit de mond van een mannenkwartet samengesteld uit gemeenteleden van Vredenoord. In de instrumentale gedeelten ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’ (BWV 93/1) en ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’ (Sinfonia BWV 75/8) laten organist Wietse Meinardi en trompettist Friso Valkena bekende liederen doorklinken die getuigen willen van Gods betrokkenheid bij mensen in de stormen van hun bestaan. De vesper begint en besluit met prachtige muziek van de overkant van de zee, van de Engelse componist Henry Purcell voor orgel en trompet.

De vesper begint om 16.00 uur in de Adventskerk en is door een beperkt aantal bezoekers toegankelijk, met inachtneming van maatregelen m.b.t. corona. U kunt zich vooraf aanmelden via het mailadres of telefonisch bij Inge Meinardi (0592) 460 618. Doe dat tijdig, want vol is vol!

De vesper via livestream volgen kan via Vredenoord Assen YouTube

Omdat Musica niet helemaal Pro Deo kan zijn, in de zin van kosteloos, zouden we uw royale financiële bijdragen bijzonder op prijs stellen. Dat kan via rekeningnummer NL 44 RABO 0373 7156 25 ten name van Wijkgemeente Vredenoord o.v.v. Musica Pro Deo. Vanaf 20 juni kan dat ook via het collecte-item in de Scipio App. Bij voorbaat hartelijk dank daarvoor!

Afbeelding: Steamboat off a harbour’s mouth, J.M.W Turner

Zoeken

Diversen

Anbi kerk1

 

  Agenda overzicht  

Komende activiteiten