Documenten

b_200_145_16777215_00_images_nieuws_WEB_BijbelActie-Kenia.jpgIn de armste regio's van Kenia kunnen veel ouders geen bijbel voor hun kind betalen. Maar kinderen hebben op school wel een bijbel nodig. Het NBG wil aan 10.000 kinderen in Kenia een eigen bijbel geven.

Een school met driehonderd leerlingen, die één bijbel moeten delen tijdens de gezamenlijke godsdienstles. In Kenia is het geen uitzondering.

Dat maakt het voor deze kinderen erg lastig om de lessen te volgen en te leren over Gods Woord. Een eigen bijbel is echter onbereikbaar. Voor ouders is het al lastig genoeg het schoolgeld te betalen, laat staan dat ze een bijbel kunnen betalen.

Veel armoede

Een van deze armste regio’s in Kenia is het gebied van de Masai. Dit van oorsprong nomadische volk leeft van de veeteelt. Door de ernstige droogte van de afgelopen jaren is hun leven nog een stuk zwaarder geworden.

Docente Nelius werkt op een school waar veel Masai-kinderen naartoe gaan en ziet hun problemen dagelijks: ‘Het leven hier kan zwaar zijn. Er is veel armoede. Sommige kinderen krijgen thuis amper te eten. Een bijbel is voor hen te duur.’ Charity (12) is één van Nelius’ leerlingen. Voor haar is de Bijbel heel belangrijk. ‘Door in de Bijbel te lezen, leer ik wijze lessen voor mijn leven.’

Bijbelzondag

Op Bijbelzondag vieren we dat we een bijbel hebben. Dat doen we ook door mensen te helpen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. In veel kerken wordt daarom gecollecteerd voor 'Kenia'. Een bijbel voor een kind in Kenia: een prachtig cadeau voor de schoolkinderen én hun ouders. Want een eigen bijbel mag natuurlijk mee naar huis. Docent Nelius: ‘Een eigen bijbel is heel speciaal voor de kinderen. Daarmee wordt het geloof echt iets van henzelf.’  Kijk op www.bijbelgenootschap.nl/kenia voor meer informatie of het geven van een gift.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap

b_200_85_16777215_00_images_nieuws_NBG_GROOT-logo.png

Zoeken

Diversen

Komende activiteiten