Nieuws van de Jeugdraad

2019 03 17MatVlbroekDe Jeugdraad nodigt u uit

Gezinsvoorstelling met Matthijs Vlaardingerbroek

Op 17 maart komt Matthijs Vlaardingerbroek naar Assen en u kunt er bij zijn! Er zijn twee gratis voorstellingen in de Jozefkerk, om 14.30 uur gericht op kinderen tot 12 jaar en om 17.00 uur voor jongeren van 12 jaar en ouder.

Matthijs Vlaardingerbroek is een christelijke verhalenverteller, buikspreker en goochelaar. Jaarlijks speelt hij zo’n 200 voorstellingen op scholen, in kerkdiensten of voor bedrijven. Door middel van theater brengt Matthijs een krachtige bijbelse boodschap voor jong en oud.

boekenkast jeugdraadEen vrijdagavond in december. In de PopUpwinkel Mooi Verhaal zitten enkele jongeren gezellig te kletsen rondom een boekenkast. Deze avond wordt namelijk de inspiratiekast geïntroduceerd: een kast vol met boeken en spelletjes voor het jeugdwerk in Assen. Dit is een van de initiatieven van de Jeugdraad om de jongeren in Assen gerichter te ondersteunen in hun geloof.

Jongeren en boeken, hebben die dan wat met elkaar? Zeker wel, als ik tenminste de aanwezigen mag geloven. Enthousiast wordt onder het genot van een voorraad chocolade en wat drinken de kast geïnspecteerd. Eva trekt de ‘kletspocket’ uit de kast: een boekje met 216 knettergekke vragen en maffe opdrachten, zodat je altijd wat te kletsen hebt in een verloren momentje. Kletsen lukt deze groep overigens ook wel zonder boekje. Frank bekijkt intussen het 30 seconds bordspel.

Geert Warris en Jolanda DukerOnlangs zat ik om de tafel met Geert Warris en Jolanda Duker om ze te interviewen over de activiteiten van de Jeugdraad. Toevallig was dat op hervormingsdag; de dag dat Luther nu vijf honderd en één jaar geleden zijn 95 stellingen aan de kerkdeuren van de slotkapel te Wittenberg vastnagelde. Misschien wel veelzeggend dat we juist op deze dag hadden afgesproken. Immers, het verzet van Luther leidde tot de reformatie, en dat is ook precies wat Geert en Jolanda van plan zijn met de Jeugdraad. Het is tijd voor een frisse wind!