Nieuws van de Jeugdraad

Durfte02In de huidige tijd, waarin we moeten leven met de coronaregels is een bijzonder project wel actief binnen de Protestantse Kerk Assen. Dit is #Durfte. Een project om met jongeren in contact te komen op een andere manier dan dat de kerk gewend is. Het uitgangspunt is een gezamenlijke hobby of interesse, zoals koken, fotografie, sporten of muziek maken. Met een hechte groep trek je samen op en leer je nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Je leert elkaar als groep steeds beter kennen en dan komen er ook mooie gesprekken op gang, over geloof en het leven.

Daniël Kehanpour, onze jeugdwerker, heeft dit landelijk concept geïntroduceerd in Assen en is begonnen om met dit concept contact te maken met onze jongeren. Daarnaast zijn er vrijwilligers die dit mogelijk maken. In onderstaand filmpje krijg je een goed inzicht hoe dit gaat bij de groep #Durfte koken.

Naast de kookgroep is er ook nog een schildergroep actief. Bij beide groepen ben je meer dan welkom om mee te doen. Dus wil je aansluiten, of gewoon één keertje meedraaien om te het uit te proberen, dan nodigen we je van harte uit om contact te zoeken met Daniël of met de jeugdraad zodat we je in contact kunnen brengen met deze groep.

Naast deze twee groepen zijn er nog ideeën voor andere groepen. Durf je mee te doen als leider of deelnemer? Laat het ons weten!

#Durfte fotograferen/ filmen

#Durfte tuinieren

#Durfte musiceren

#Durfte ….

Vrijwilligers
Deze #Durfte groepen kunnen we niet ondersteunen zonder het belangrijke werk van vrijwilligers binnen onze kerk. Wil je helpen met één van de bestaande ideeën en/of heb je een idee dat ook past binnen dit concept dan nodigen we je uit om contact te zoeken met Daniël. Dan kunnen we je idee samen op poten zetten.

Doe eens!

Onder de noemer Doe eens willen we ook eenmalige activiteiten gaan organiseren. Daarvoor zoeken we nog vrijwilligers. Dat kan van alles zijn, een stuk wandelen met de hond, samen thee drinken, spelletjes doen, een middagje foto’s maken etc etc.

Iedereen heeft het in deze tijd nodig om af en toe het huis uit te gaan en wat mensen te zien. Zo kunnen iets voor elkaar betekenen, zeker ook voor de jeugd!

Meer informatie voor de vrijwilligers kan je https://www.pkn-assen.nl/index.php/2-ongecategoriseerd/912-durfte-oproep-vrijwilligers">hier vinden.