Stadspredikant

Mooi Verhaal VVV

Als stadspredikant (30%) vanuit de protestantse gemeente is het mijn taak is om verbindingen te leggen tussen kerk en lokale samenleving en tussen de kerken onderling en andere organisaties.

Sinds maart 2018 hebben we het Kerkelijk Informatie Punt ingericht in de VVV-Dit is Assen aan de Marktstraat. In de regel ben ik daar op vrijdagmiddagen aanwezig. Je kunt er producten uit de PKN-webwinkel kopen. Er is een coffeecorner en ontmoetingsplek. Er is informatie over kerkelijke activiteiten in Assen en gelegenheid voor gesprek en ontmoeting.

In december gaan we voor de vierde achtereenvolgende keer de kerkelijke popupwinkel in het Forum openen.
Evenals vorige jaren richten we de winkel Mooi Verhaal in met producten van diverse goede doelen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de organisaties. We proberen dit jaar ook enkele nieuwe partijen bij de winkel te betrekken.
Dit jaar kiezen we voor een kortere looptijd van het project. De opening is op vrijdagavond 7 december, 19.30 uur.
Op zaterdag 8 december is er de hele dag gelegenheid om brieven te schrijven voor gewetensgevangenen. Een activiteit samen met Amnesty International in het kader van de dag van de mensenrechten.
We gaan meer activiteiten organiseren. Bakkie Troost keert terug. Voorgangers van diverse kerken in Assen gaan met belangstellenden in gesprek rond een bijbeltekst of een thema. Een laagdrempelige activiteit waarbij iedereen welkom is.
Ook gaan we weer zorgen voor vrolijke muziek in de aanloop naar het Kerstfeest. We gaan ons best doen om in de inrichting en uitvoering het warme gevoel van Kerst als feest van licht en verbinding tot uitdrukking te brengen.
Mooi Verhaal is een project waarmee we als protestantse gemeente midden in onze stad present zijn.
Wil je meedoen als vrijwilliger, dan kun je je melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Heb je idee├źn of suggesties voor het programma of ken je projecten die passen binnen de winkelformule, dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer weten over mijn functie, lees dan het laatste werkverslag.
Heb je suggesties voor mijn taak als stadspredikant, neem dan contact op.