Stadspredikant

Mooi Verhaal VVV

Als stadspredikant (30%) vanuit de protestantse gemeente is het mijn taak is om verbindingen te leggen tussen kerk en lokale samenleving en tussen de kerken onderling en andere organisaties.

Sinds maart 2018 hebben we het Kerkelijk Informatie Punt ingericht in de VVV-Dit is Assen aan de Marktstraat. In de regel ben ik daar op vrijdagmiddagen aanwezig. Je kunt er producten uit de PKN-webwinkel kopen. Er is een coffeecorner en ontmoetingsplek. Er is informatie over kerkelijke activiteiten in Assen en gelegenheid voor gesprek en ontmoeting. Wil je meer weten over mijn functie, lees dan het laatste werkverslag.

Lustrumeditie PopUpwinkel
Dit jaar openen we voor de vijfde keer op rij een PopUpwinkel in het Forum. In Mooi Verhaal, zoals onze winkel heet, wordt een kerstmarkt ingericht met producten van tal van goede doelen organisaties. Naast bijvoorbeeld de Wereldwinkel en Unicef, die al vanaf het begin meedoen, zijn er dit keer een paar nieuwe organisaties bijgekomen, zoals het WereldNatuurFonds en Terre des Hommes. In totaal doen twaalf goede doelen mee. Zo hebben we een breed assortiment aan verantwoorde cadeau-artikelen, kaarsen, wenskaarten, boeken, sieraden, streekproducten, Fair Trade en nog veel meer.
Zoals ieder jaar is er ook een uitgebreid activiteitenprogramma met lezingen en muzikale optredens. Nieuw dit jaar is het Textiellab, dat we op donderdagmiddag organiseren. In samenwerking met Bee-dressed houden we activiteiten die gerelateerd zijn aan kleding, zoals een kinderkledingruilbeurs.
De winkel gaat open op vrijdagavond 29 november als het koor El Elohim een spetterend en gratis concert verzorgt. We zijn open tot dinsdag 24 december, als het project feestelijk wordt afgesloten in de IJsbaan op het Koopmansplein met de tweede editie van Kerst voor ongelovigen.
Dus, mis het niet. Volg onze FB-pagina Mooi Verhaal Assen en je blijft op de hoogte van alle bijzondere activiteiten.

Geïnteresseerd in het verslag van het project Mooi Verhaal 2018, klik dan hier.

Heb je suggesties voor mijn taak als stadspredikant, neem dan contact op.