Nieuwsbrief 2020-01

Printen
 
 

pga 600dpi kleur

 Zomerkerk01

 
  Nieuwsbrief - januari 2020  
 
 

Beste Bezoeker,

Heil en zegen wensen we je toe. Daarmee beginnen we natuurlijk deze eerste Nieuwsbrief in 2020. We zouden je ook 'lef' kunnen toewensen, gelet op dit bericht. Heil, zegen, lef: daar gaat het om in de kerk. Het mooie is, we kunnen het gratis krijgen. Als wij het tenminste mogelijk maken..., met onze inzet..., ook financieel.
O ja, heb je de app al gedownload? 

 

 

Nieuwjaarsbijeenkomst PKA 3 januari

happy new year 4722820 640De Algemene Kerkenraad van de Protestantse Kerk Assen nodigt u van harte uit voor het bijwonen van de Nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdag 3 januari 2020 van 17.00 uur tot 19.00 uur in het zalencentrum van de Jozefkerk, Collardslaan 2A te Assen.
De Protestantse Kerk Assen blijft in ontwikkeling… We gaan in 2020 van start met een vernieuwd kerkgebouw dat de deuren (nog meer) naar buiten zal openen. Een nieuwe missionair werker is betrokken bij dit project. Wilt u meer weten? Kom dan naar de nieuwjaarsbijeenkomst!


Nieuwjaarsdienst jongeren 5 januari

Nieuwjaarsdienst tieners 2020Begin 2020 met een goede start. Zondag 5 januari beginnen we het jaar met een speciale jeugddienst in De Ontmoeting, inclusief maaltijd. Het thema is Volgers en voorbeelden.
We vinden het leuk als alle tieners komen kijken hoe Daniël Kehanpour als jeugdwerker binnen de PKA hieraan invulling geeft met moderne muziek en gezelligheid. Meer weten? Vraag Daniël via of mail naar


Lees verder

Oecumenisch leerhuis over Mozes 9 januari

Leerhuis mozes 2020 1De figuur van Mozes heeft een bijzondere én centrale positie in Tenach, Bijbel en Koran. Omdat de verhalen over Mozes dit voorjaar op het Leesrooster staan, wordt Mozes nader verkend en uitgediept in het leerhuis. Vele gezichten en rollen van Mozes komen aan de orde: van leraar tot mysticus, ​van bevrijder van het volk tot tegenspreker van God. Vanuit verschillende achtergronden laten diverse sprekers Mozes op een bijzondere manier naar voren komen. Kijk voor alle info en programma op de website van het leerhuis

 

Kerk met lef 21 januari

LefPraat mee over hoe we op een inspirerende manier de kerk een gezicht kunnen geven in onze stad en wijk. Wat geloven we zelf en willen we delen met elkaar? In het voorjaar gaan we drie wijkoverstijgende vieringen organiseren onder het thema Kerk met Lef. Deze komen voort uit de discussie over de toekomst van de Protestantse Kerk in Assen en willen daar op een eigen manier aan bijdragen. Voorganger is de stadspredikant Bert Altena. U/jij bent uitgenodigd om mee te praten bij de invulling van deze vieringen. Hoe gaat dat in z'n werk? Voor de eerste viering op zondag 9 februari in De Ontmoeting, komen we bij elkaar op maandag 21 januari, van 19.30 – 21.00 uur, in De Bron. Informatie en opgave bij Bert Altena, Na opgave ontvang je nadere informatie.

 

Actie Kerkbalans: van 18 t/m 31 januari

Kerkbalans nwestijl2020lcVan 18 januari tot en met 31 januari wordt de actie Kerkbalans weer gehouden. Bij gemeenteleden die (nog) niet digitaal hun toezegging hebben ingevuld wordt in de week van 20 januari een envelop bezorgd. In deze envelop vindt u een toezeggingsformulier, de folder, de brief van de voorzitter van uw wijkkerkenraad en een retourenvelop. In de week van 27 januari wordt deze retourenvelop bij u opgehaald. U kunt natuurlijk ook nog digitaal toezeggen.


Lees verder
 
 
 

 


De komende tijd is er verder ook nog:

 
 

Kennismaken met Theologische Vorming

di 07 jan 2020, 10:00 uur - 11:30 uur

MarkehuusGreen Book

vr 24 jan 2020, 20:00 uur

De Bron

Contact: Hartemink, LindaMusica pro Deo

zo 26 jan 2020, 16:00 uur

Adventskerk

Contact: Meinardi, IngeLicht op Lucebert

do 30 jan 2020, 20:00 uur - 22:00 uur

De Bron

Contact: Peppel, ds. L.P.J. van de


 

Mooi verhaal 200Houdt ook Kerkelijk Informatie Punt Mooi Verhaal in de gaten
Gevestigd in VVV-Dit is Assen, Marktstraat 8 - 10
De hele week geopend
Op vrijdagmiddag is de stadspredikant aanwezig
Bijzondere activiteiten worden aangekondigd via de website en via Facebook

 

Openingstijden Kerkelijk Bureau
Het Kerkelijk Bureau is geopend op dinsdag- en donderdagmorgen, van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Kreeg je deze Nieuwsbrief in je spambox of de map 'ongewenste e-mail'?
Markeer hem dan als 'geen spam' of 'geen ongewenste e-mail'.

Zo help je om de Nieuwsbrief niet meer als spam of ongewenst te ontvangen.
Nog meer en beter help je als je de afzender (
)
aan 'Veilige afzenders' toevoegt. Hoe je dat doet kun je vinden op bijvoorbeeld deze pagina.

 
--
  www.pkn-assen.nl | Contact  
--