Nieuwsbrief 2020-02

Printen
 
 

pga 600dpi kleur

 Zomerkerk01

 
  Nieuwsbrief - februari 2020  
 
 

Beste Bezoeker,

Zouden er overeenkomsten zijn tussen Mozes en Olivier B. Bommel? Dat kun je deze maand zomaar zelf onderzoeken. Wie weet wandel je dan wel naar wijsheid. Al of niet ondersteund door muziek uit de huiskamer, liederen van Oosterhuis, of songs van Johnny Cash.
Via Deel je moment in de app van de PKA kun je ook nog eens de uitslag van je onderzoek met anderen delen; of laten weten wat je van de muziek vond; en of je wijzer geworden bent. 

 

 

Zin-in-zondag: wandelen naar wijsheid - 2 februari

ThomasHontelez 600Op zondag 2 februari ontvangt Zin-in-Zondag als gastspreker Thomas Hontelez, religiewetenschapper en docent levensbeschouwing. Hij liep in 2014 een pelgrimstocht van Nijmegen naar Istanbul. Sindsdien is pelgrimeren een wezenlijk onderdeel van zijn leven en begeleidt hij tochten voor de Franciscaanse Beweging. Hij is nauw betrokken bij de Walk of Wisdom, een eigentijds pelgrimsritueel. In zijn boek ‘Wandelen naar wijsheid’ bespreekt hij zijn ervaringen van de tocht naar Istanbul en reflecteert hij op alle aspecten van het pelgrimeren. Tijdens de bijeenkomst zal hij hierover vertellen en over hoe pelgrimeren kan worden gezien als een metafoor voor het leven.


Lees verder
 
 

 

Johnny Cash komt tot leven in Assen - 6 en 9 februari

Cashflow3 600

Op donderdag 6 februari geeft ds. Anton Verbeek een presentatie over Johnny Cash.  We luisteren naar het verhaal van zijn leven, naar de muziek die hij maakte en komen op het spoor van wat het christelijk geloof voor hem betekend moet hebben. Klik op meer info.
Op zondag 9 februari is er in De Bron om 16:30 uur een kerkdienst met songs van Johnny Cash. In de kerkdienst zal de coverband Cashflow 3 verschillende nummers van Cash laten horen. Cash was een gelovig man, dus vallen zijn songs in deze kerkdienst onder leiding van ds. Peter van de Peppel, gemakkelijk op hun plek. In de dienst zit voor elk wat wils en meezingen mag.


Lees verder

 

Leerhuis: Mozes als Musa in de Koran - 20 februari

MoulayAbdoellah 600In de serie over Mozes in het Oecumenisch Leerhuis komt op 20 februari Moulay Abdoellah Ghzilli naar Assen. Mozes is een figuur die betekenis blijft geven aan veel mensen. Veel ontlenen we aan de bijbelse geschriften, vooral de Thora en in mindere mate het Nieuwe Testament. De Koran biedt echter als nabijbels geschrift eveneens een rijk aanbod aan voorstellingen.


Lees verder

 

Bommel en Bijbel - 27 februari

BommelSchrijver en striptekenaar Marten Toonder (1912- 2005) portretteerde in zijn verhalen over Olivier B. Bommel en Tom Poes met een grote knipoog de Nederlandse samenleving. Het is daarom niet verbazend dat hij zich daarin ook bezig heeft gehouden met het christendom, en in het bijzonder het Hollandse calvinisme. Ook de Bijbel was een inspiratiebron voor de Bommelverhalen. Toonder putte daar uit voor verhaalmotieven, maar ontleende ook woorden en uitdrukkingen aan de oude Statenvertaling. In zijn lezing gaat Klaas Driebergen (schrijver, uitgever en fotograaf) in op dit gegeven, geïllustreerd met videofragmenten en afbeeldingen uit de Bommelverhalen. Om 14:30 uur in de Open Hof.

 
 

 


De komende tijd is er verder ook nog:

 
 

Groene Theologie

zo 02 feb 2020, 10:00 uur - 13:00 uur

BonifatiuskerkMuziek met het Hof Duo

zo 09 feb 2020, 14:30 uur - 16:15 uur

Apostolisch Genootschap

Contact: Dikken, MarianZinnige zondagavond: is de krant nog een meneer?

zo 09 feb 2020, 19:30 uur

JacobuskerkMusica pro Deo: Oosterhuisvesper

zo 23 feb 2020, 16:00 uur

Adventskerk

Contact: Meinardi, IngeHuiskamerconcert

vr 28 feb 2020, 20:00 uur

De Bron

Contact: Hartemink, Linda


 
 
Mooi verhaal 200Houdt ook Kerkelijk Informatie Punt Mooi Verhaal in de gaten
Gevestigd in VVV-Dit is Assen, Marktstraat 8 - 10
De hele week geopend
Op vrijdagmiddag is de stadspredikant aanwezig
Bijzondere activiteiten worden aangekondigd via de website en via Facebook

 

Openingstijden Kerkelijk Bureau
Het Kerkelijk Bureau is geopend op dinsdag- en donderdagmorgen, van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Kreeg je deze Nieuwsbrief in je spambox of de map 'ongewenste e-mail'?
Markeer hem dan als 'geen spam' of 'geen ongewenste e-mail'.

Zo help je om de Nieuwsbrief niet meer als spam of ongewenst te ontvangen.
Nog meer en beter help je als je de afzender (
)
aan 'Veilige afzenders' toevoegt. Hoe je dat doet kun je vinden op bijvoorbeeld deze pagina.

 
--
  www.pkn-assen.nl | Contact  
--