Langs paden van herinnering

di 19 nov 2019, 19:30 uur - 21:30 uur
Locatie:
Jozefkerk - Assen

De Zuiderbegraafplaats staat dinsdag 19 november centraal in de lezing van ds. Marten Mulder. De lezing begint om 19.30 uur en wordt gehouden in één van de zalen van Jozefkerk. De datum valt tussen Allerzielen (2 november) en de laatste zondag van het kerkelijk jaar (24 november). Lopend langs grafmonumenten leidt ds. Mulder ons langs leven en dood, ‘Langs paden van herinnering’.

Een dodenakker mag dan een oord van weemoed zijn, nooit zal hij mogen verworden tot een oord van vergetelheid. Zij, die hier hun laatste rustplaats vonden, maakten deel uit van de geschiedenis, waarin wij nu staan en die zij mede vorm gaven. Wie de tijd neemt om een wandeling te maken over de slingerende paden van de Zuiderbegraafplaats zal zich niet aan de indruk kunnen onttrekken, dat ook in de dood van gelijkheid van mensen geen sprake is. De verschillen in grafmonumenten maken dat wel duidelijk. De zorg voor de graven kunnen we aflezen aan de toestand van de grafstenen, de zerken en de monumenten. Soms zijn ze al verdwenen, te verwaarloosd als ze waren. We wandelen langs de graven, staan hier en daar stil, laten ons meenemen naar de tijd, waarin de gestorvenen leefden en proberen ons in te leven in hun levensgeschiedenis en achtergronden.

Locatie:
Jozefkerk